Lütfen bekleyin..



Batman’da STK ve iş adamları elektrik zamlarını protesto etti!

04 Şubat 2022, 14:41 - Okunma: 962

Yüksek elektrik faturalarına her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Batman’da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş adamları, yüzde 130’ü aşan fahiş elektrik zamlarını protesto etti.

Atatürk Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Ekinci, ülkedeki sanayicilerin, esnafların ve ziraatçıların en büyük sorunlarından birisinin enerji tüketimindeki orantısız fiyat artışları olduğunu söyledi.

Pandemi süreciyle başlayıp döviz kurundaki dalgalanmayla devam eden ekonomik daralmanın üretici firmaları zorlu bir sürece sürüklediğini belirten Ekinci, firmaların enerjiye yapılan son zamlarla birlikte çok daha zorlu bir sürece girdiklerini vurguladı.

“Yatırımcı kepenk kapatıp binlerce kişi işsiz kalabilir”

Mevcut zamlar geri çekilmezse yüzlerce yatırımcı, üretim ve istihdamda sürekliliği sağlayamayacağına dikkat çeken Ekinci şöyle devam etti:

“Yatırımcılar eğer böyle devam ederse korkarım kepenk kapatma durumuna gelebilir. Batman ilimizin en büyük ve alternatifsiz istihdam alanı olan tekstil sektöründe, yaklaşık 40 bin çalışanımız yüksek maliyetlerden dolayı işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalabilir. Döviz kurunun artışıyla gelen zamlar döviz kurunun düşmesiyle herhangi bir değişikliğe uğramamıştır. Döviz düştü ama maliyetler düşmedi. Bu durum hammadde alımını zorlaştırmış ve maliyetlerin ciddi anlamda artmasına sebep olmuştur. Maliyetler işletmelerin kamburu durumundayken enerjiye yapılan zamlarla birlikte işletmelerin adeta beli bükülmüştür.”

Batman’da STK ve iş adamları elektrik zamlarını protesto etti!

“Enerji giderlerinde KDV oranı yüzde 3’e düşürülmelidir”

Yapılan yüksek zamların kabul edilemez olduğunu kaydeden Ekinci, çözüm ve taleplerini şöyle sıraladı:

“Avrupa'nın çoğu ülkesinde olduğu gibi enerji giderlerinde KDV oranı yüzde 3’e düşürülmelidir. İmalat, üretim yapan sanayicilere sanayi sicil belgesi karşılığında yüzde 50 indirim uygulanmalı. Alternatif enerji üretim tesislerine ve kendi enerjisini üretmek isteyen firmalara teşvik verilmeli. Bu teşviklerin yarısını hibe olarak diğer yarısını faizsiz kredi olarak desteklenmesini talep ediyoruz.”

Basın açıklaması okunan metnin ardından son buldu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=