Lütfen bekleyin..



Batman esnafı zamlar yüzünden iş yapamaz hale geldi

09 Şubat 2022, 10:15 - Okunma: 471

Kent merkezinde birçok farklı sektördeki esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, zamlar ve ürün fiyatlarının sürekli yükselmesinden dolayı esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirtti.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Gap Mahallesi’nde bulunan İnsan Hakları Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR heyetine son dönemde yaşadıklarını anlatan esnaf, zamların devam etmesi durumunda birçok dükkânın iflas bayrağını çekip kapanacağını söyledi.

Batman esnafı zamlar yüzünden iş yapamaz hale geldi

“Zor durumda olan esnafın sesi duyulmalıdır”

Esnafın rutin hale gelen zamlar yüzünden iş yapamadığını ve bundan dolayı da giderlerini karşılamada bir hayli zorlandığını dile getiren Durmaz, gözlemlerini şu şekilde aktardı:

“HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı olarak, ekonomik sıkıntıların çok fazla olduğu bu zorlu süreçte vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya, esnaflarımızı sormaya, sorun ve sıkıntıları olduğunda yanlarında bulunmaya ve taleplerini dinlemeye devam ediyoruz. Son ziyaretlerimizi, merkez mahallelerden olan Gap Mahallesi’nde bulunan İnsan Hakları Bulvarı üzerindeki esnaflara yaptık. Ziyaretlerimizde çeşitli sektörden esnaflarla görüştük, sorun ve taleplerini kendilerinden dinledik. Telefoncu, bilgisayarcı, giyimci, fırıncı, halıcı, mobilyacı, emlakçı, galerici, lastikçi, kuyumcu başta olmak üzere birçok esnafı ziyaret ettik. Batmanlı esnaflarımız, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini, zamlar nedeniyle çok zorda olduklarını, sattıkları ürünün yerine yenisini koymakta zorlandıklarını söylediler. Bizler de diyoruz ki; zor durumda olan esnafın sesi duyulmalı, talepleri yerine getirilmelidir.”

Batman esnafı zamlar yüzünden iş yapamaz hale geldi

“Yetkililer ekonomik krize mutlaka bir çözüm bulmalıdır”

Halkın alım gücünün düşmesi sebebiyle esnafın iş yapamadığına dikkat çeken Durmaz, “Berbere gidiyoruz, berber diyor millet daha önce ayda bir tıraşa gelirken şimdi iki ayda bir geliyor. Telefoncuya gidiyoruz; telefoncu, günlerdir yeni bir telefon satmadığını söylüyor. Halıcı, giyimci, mobilyacıya gidiyoruz, aynı sıkıntılar onlarda da mevcut. Tesisatçıya gidiyoruz, bir dokunuyor bin ah işitiyoruz. Müşterilerin artık bozulan muslukları için kendilerinden ikinci el musluk talep ettiğini söylüyor. İnsanların alım gücü çok düşmüş. Böyle olunca esnaf iş yapamaz olmuş. Esnafın iş yapamaz hale gelmesi çok ciddi bir sorundur. Böyle devam ederse birçok dükkân kapatmak zorunda kalacaktır. Kent merkezimizde işsizlik oranları zaten yüksektir, esnaf zarar ettiğinden dolayı kapatmak zorunda kalırsa işsizlik daha da artacaktır. Gidişat maalesef iyi değildir. Esnaflar, yetkililerinin kendilerini yalnız bıraktığını söylüyorlar. Bu zor süreçte yetkililer, ellerinde güç ve imkân olanlar halkı sormalı, esnafın derdine ortak olmalıdır. Aynı zamanda zamların geri çekilmesi için girişimde bulunmalı ve gün geçtikçe artan gelir dağılımındaki adaletsizliğe ve her geçen gün büyüyen ekonomik krize mutlaka bir çözüm bulmalıdırlar.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=