Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan BATSO'ya ziyaret

14 Şubat 2022, 19:30 - Okunma: 620

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman Ticaret Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir ile bir araya geldi.

Kendilerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Batman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Yapıcıoğlu'na son dönemde herkesin şikayetçi olduğu elektrik faturalarının esnafın belini büktüğüne dikkati çekti.

Batman'da 300 tekstil atölyesinde yaklaşık 40 bin kişinin istihdam imkânı bulduğunu fakat elektrik zammı ile birlikte bu tekstil firmalarının kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Demir, Yapıcıoğlu'na tekstil firmalarının kapanmasının şehirde bir krize neden olabileceğini söyledi.

Hükümet yetkililerinin halkın sorunlarına kayıtsız kaldığını da Yapıcıoğlu'na ileten Demir, halkın ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirtti.

Çiftçinin ve hal esnafının girdi maliyetlerinden olumsuz etkilendiğini ve birçok çiftçinin yeni dönemde ekim yapamayacaklarının altını çizen Demir, Batman esnafının yaşadığı diğer sorun ve sıkıntılarını Yapıcıoğlu'na anlattı.

Demir'i dinleyen Yapıcıoğlu ise sık sık dile getirdikleri temel gıda ürünlerinden vergi alınmaması taleplerinin karşılık bulduğunu ve bu ürünlerden alınan vergi oranının yüzde bire düşürüldüğünü söyledi.

Toplumun menfaatlerini, isteklerini ve ihtiyaçlarını ön planda tutarak bunlara göre çalışmalar yaptıklarını belirten Yapıcıoğlu, Batman özelinde tekstil alanında adımlar atılması gerektiğini ve elektrik zamlarıyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması için hükümete sık sık çağrıda bulunduklarını hatırlattı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=