Lütfen bekleyin..



Ünlü bilim adamı Prof. Dr. Muhammad Shahbaz: Para değil ahlaki değerler daha önemli

15 Şubat 2022, 10:11 - Okunma: 958

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, düzenlenen webinarda enerji ekonomisi alanında dünyaca ünlü bilim adamı Beijing İnstitute of Technology öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammad Shahbaz’ı katılımcılarla buluşturdu.

Enerji ekonomisi alanında önemli çalışmaları bulunan ve yılın bilim insanı ödülüne layık görülen Prof. Dr. Muhammad Shahbaz, katılımcılara enerji ekonomisi üzerine önemli bilgiler aktardı.

Enerji ekonomisi alanında ve etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmanın yöntemleri hakkında öğrencilere ve akademisyenlere önemli tavsiyelerde bulunan Shahbaz, yayın yapmanın önceliklerini açıkladı. Her şeyden önce ve her şartta pozitif düşünmeyi, yeteneklerin farkında olmayı, kapasiteyi hissetmeyi ve bunu ortaya çıkarmak gerektiğini vurgulayan Prof. Muhammad Shahbaz, hayalleri gerçekleştirmek için gereken çabayı göstermek ve olayları akışına bırakmak gerektiğini, paranın değil ahlaki değerlerin daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmak için öncelikle fikri doğru bir şekilde tasarlayarak uzmanlık alanına odaklanmak gerektiğini anlatan Shahbaz, ilgi çekici, özgün, kapsamlı, açık ve anlaşılır olmak gerektiğini anlattı. Enerji alanı ile ilgili olarak da katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Shahbaz, enerjinin çeşitlenmesi ve önemli bir ekonomik faaliyet olmasından dolayı enerji ekonomisi kavramının dikkat çektiğini sözlerine ekledi.

Programa katılımlarından ve verdiği bilgilerden dolayı Prof. Dr. Muhammad Shahbaz’a teşekkür eden Prof. Dr. İdris Demir, Shahbaz ile yapılabilecek tüm çalışmalarda enerjinin pilot üniversitesi olarak yer almaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=