Lütfen bekleyin..



TEKNOKENT binası yatırımcı ile buluşmaya hazırlanıyor

02 Mart 2022, 16:40 - Okunma: 503

Batman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) hizmet binasında sona yaklaşıldı.

Batman Valisi Hulusi Şahin ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından incelemelerin yapıldığı bina, yüzde 95 oranında tamamladı.

5 bin metrekare kapalı alan olmak üzere yaklaşık 37 dönüm üzerine kurulan TEKNOKENT binasında; yönetim katı dışında 36 ofis, 6 laboratuvar ve 3 atölye bulunuyor.

Yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Şahin, TEKNOKENT hizmet binasının ince işçiliğinin yapıldığını, nisan ayının sonu itibari ile tamamlanacak olan binayı yatırımcı ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Vali Şahin açıklamalarına şu şekilde devam etti: “TEKNOKENT hizmet binası Batman için çok önemli bir hizmet. Özelikle burada yapacağımız kuluçka merkezi gibi yapılarla teknoloji yoğun şirketlerimizin hizmet vermesine uygun bir zemin oluşturacağız. Böylece Batman’da üniversite ile entegre bir şekilde dijital ve teknoloji yoğun şirketlerimizin hepsinin barınabileceği, hizmet verebileceği ve şehrimize katkı sağlayabileceği bir mekan üretmiş olacağız.” dedi.

TEKNOKENT hizmet binasının kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak olmasından mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. İdris Demir, eğitim, gelişim, kalkınma ve değişim amaçlarının gerçekleşmesi için üniversite-sanayi iş birliğine dikkat çekti.

TEKNOKENT’lerin; üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde bulunarak araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve bunun sonucunda katma değerli ürünler ortaya çıkardıklarını ifade eden Rektör Demir, Batman TEKNOKENT’in şehir ve üniversite için öneminin altını çizerek üretilen projelerin TEKNOKENT ile hayata geçecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Proje başvurularına ilişkin de açıklamalarda bulunan Rektör Demir, iki firmanın hakem değerlendirme sonuçlarının tamamlandığını, üç firmanın değerlendirme sürecinin devam ettiğini, 15 firmanın da hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte başvurularının alınacağını ifade etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=