Lütfen bekleyin..



Sosyal medya hesaplarını ele geçirip dolandırıcılık yapan şahıs yakalandı

03 Mart 2022, 15:05 - Okunma: 660

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların sosyal medya hesaplarını ele geçiren ve yakınlarından para isteyen bir dolandırıcı operasyonla yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde başlatılan 8 farklı soruşturma kapsamında, Batman’da birçok vatandaşın aynı yöntemlerle mağdur edildiğinin öğrenildiği belirtildi.

Başlatılan kapsamlı çalışmada, mağdurların whatsapp hesaplarını ele geçiren ve yakınlarından para temin etmek suretiyle dolandırıcılık yapan bir şahsın şahıs tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şahsın Diyarbakır Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Diyarbakır’da ikametinde yakalandığı kaydedildi.

İkamette yapılan aramada; çok sayıda telefon, harddisk, flash bellek gibi dijital materyal, kimlik ve GSM bilgisinin yazılı olduğu defter ve not kağıtları, başkalarına ait kimlik, banka ve SİM kartları ve sahte kimliklerin olduğu tespit edildiği bildirildi.

Yapılan ön incelemede, şahsın dijital materyallerinde ve not defterlerinde yüzlerce kimlik ve GSM bilgisinin bulunduğu görüldüğü belirtilen açıklamada, aynı gün Batman Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şahsın mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

Şüphelinin mağdur ettiği şahısların ve bağlantılı diğer şüphelilerin tespitine ilişkin ise incelemelerin devam ettiği kaydedildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından siyonist işgal rej..
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=