Lütfen bekleyin..



Batman’da 297 olay aydınlatıldı

03 Mart 2022, 15:28 - Okunma: 572

Batman’da geçtiğimiz ay yapılan çalışmalarda toplam 297 asayiş olayı aydınlatılırken 502 şahıs ise yakalandı.

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şubat ayında “Hırsızlık, Dolandırıcılık, Yankesicilik, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, Genel Güvenliğinin Kasten Tehlikeye Sokulması ve Cinsel Taciz” olaylarıyla ilgili çalışma yapıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalarda toplam 297 olay aydınlatılırken suçlarla ilgili 502 şahsın yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Şahıslardan; 17 tabanca, 388 fişek, 4 motosiklet, bir jeneratör, bir klima motoru, bir termal dürbün, 4 cep telefonu, 2 av tüfeği, 8 bıçak, bir uzun namlulu silah, 2 kurusıkı silah ve 347 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği kaydedildi.

“Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama” suçundan toplam 34 şahsın yakalandığı ifade edilen açıklamada, şahıslara ayrı ayrı bin 819 TL olmak üzere toplam 61 bin 846 TL idari para cezası uygulandığı aktarıldı. Suçta kullanılan kumar aletleri ve 4 bin 20 TL para ele geçirildiği bildirildi.

Günübirlik kiralık dairelere yönelik yapılan uygulamalarda ise 5 kiralık daire hakkında, daire sahiplerine “1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefet suçundan” şahıslara ayrı ayrı 26 bin 786 TL olmak üzere toplam 133 bin 930 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Ayrıca bir şahsa KABİS (Kiralık Araç Bildirim Sistemi) kaydı yaptırmamak suçundan 20 bin 763 TL idari para cezası verildiği kaydedildi.

43 kayıp şahsın da bulunarak, gerekli tahkikat işlemlerinin yapıldığı bildirildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=