Lütfen bekleyin..



Sadaka kutusunun çalındığı anlar kameraya yansıdı

11 Mart 2022, 18:30 - Okunma: 566

Batman'da bir iş yerine giren kimliği belirsiz kişinin, muhtaçlar için kurulan sadaka kutusunu çaldığı anlar güvenlik kamerasında görüntülendi.

Batman'da soru sorma bahanesiyle çiğköfte dükkânına giren bir şahıs, ihtiyaç sahibi aileler yararına iş yerine bırakılan bağış kumbarasını çaldı. Hırsızlık anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Hırsızlık olayı, Batman merkez Pınarbaşı Mahallesi Mahatma Gandi Bulvarı Caddesi üstünde bulunan bir çiğköfte dükkânında meydana geldi.

Yaşanan hırsızlığı, sabah iş yerini açtıklarında fark ettiklerini belirten işletme sahibi Abdurrahman Çelik, sadaka kumbarasının çalınmasını hayretler içerisinde gördüklerini belirtti.

"5-6 saniyede sadaka kumbarasını çalıyor"

Kameraya rağmen 5-6 saniyede yardım kumbarasının çalındığını belirten iş yeri sahibi Çelik, "Gece saat 02.00 sıralarında iş yerimize gelen hırsız çalışan personele bir şeyler sorup dışarı çıktı. Personel de şahsın dışarı çıktığını görüp kendi işini yapmaya başlıyor. O esnada meğer hırsız çevreyi ve işyerini gözetliyormuş. Personelin bir anlık gözden uzaklaşmasını fırsat bilen hırsız, 5-6 saniyede tekrar içeri girip sadaka kumbarasını çalıyor." ifadelerini kulandı.

"Hırsızlar yetim ve muhtacın rızkına göz dikecek hale gelmiş"

Hırsızlıklara caydırıcı cezaların getirilmesi gerektiğini belirten Çelik, "Hırsızlar yetim ve muhtacın rızkına göz dikecek hale gelmişler. Bu durum karşısında ne diyeceğimizi bilemez hale geldik. Kumbaranın çalınma anı kameralarda gözüküyor. Yardım kumbarası çalındıktan sonra yardım kuruluşunu arayıp durumu kendilerine ilettik ve yeni bir kumbara getirdiler. Yardım kumbarasının içinde yaklaşık 250 lira civarında paranın biriktiğini tahmin ediyorum. Şu ana kadar çalınan hiçbir şeyimiz geri getirilmediği için şikâyetçi olmadık. Bir de hırsızlara karşı caydırıcı cezaların olmamasından dolayı biz de polisler de bıkmış durumdayız. Artık bu hırsızlara bir çare bulunmasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=