Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi restorasyon projesi için çini üretti

14 Mart 2022, 10:45 - Okunma: 7324

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yapılan çalışmanın ülke kültürel mirasına ve tarihi değerlerine önemli bir katkı sağladığını söyledi.

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen Nevşehir Damat İbrahim Paşa Külliyesi Kurşunlu Camii Restorasyonu kapsamında özgün çinileri eksik olan tarihi yapının çinileri Sason Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Gürbüz Taşkıran tarafından Batman Üniversitesi bünyesinde üretildi.

Modelleme, kalıp alma, kalıpla çamur şekillendirme, bisküvi pişirimi ve renkli sır pişirim aşamalarından oluşan üretim süreci, üniversite laboratuvarlarında titizlikle yürütülerek tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin her geçen gün yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Yapılan çalışmanın ülke kültürel mirasına ve tarihi değerlerine önemli bir katkı sağladığını belirten Rektör Demir, bu ve buna benze birçok çalışmanın ilerleyen süreçlerde artarak devam edeceğini ifade etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=