Lütfen bekleyin..



Batman’da uyku laboratuvarı açıldı

15 Mart 2022, 10:39 - Okunma: 3438

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan ‘Uyku laboratuvarı’ hizmet vermeye başladı.

Birçok hastalığın tedavisi konusunda önemli bir merkez olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, insan hayatının yaklaşık üçte birinin uykuda geçtiğini söyledi.

Yapılan çalışmaların sağlıklı bir uykunun önemini ve bozukluklarının pek çok hastalıkla ilişkisini ortaya koyduğunu ifade eden Pamukçu, uyku bozukluklarının hayat kalitesine etki eden önemli bir sağlık sorunu olduğuna işaret etti.

Kurulum çalışmalarına başladıkları uyku laboratuvarının tamamlanıp hakla hizmet vermeye başladığını dile getiren Pamukçu, şunları söyledi:

“Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kurulmuş olan Uyku Laboratuvarında uyku ile ilişkili hastalıkların tanısının konulup tedavisi yapılmaktadır. Özellikle tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen başta Uyku apnesi, epilepsi, narkolepsi, huzursuz bacaklar sendromu, REM uykusu davranış bozukluğu, uyurgezerlik, uykusuzluk (insomni) gibi birçok uyku ile ilişkili hastalıkların tedavileri de yapılacaktır.”

“İlimizde aktif olarak çalışan uyku merkezi olmaması nedeni ile hastalar başka merkezlere gitmekteydi” diyen Pamukçu, “Uyku hastalıkları ile ilgili hastalarımızın başka merkezlere gitmelerine gerek kalmadan, alanında uzman kişiler ve gelişmiş teknoloji ortamında, 24 saat süreyle izlenerek tanı ve tedavileri yapılacaktır.” dedi.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=