Lütfen bekleyin..



Piyasadan memnun olmayan Batman esnafı çözüm bekliyor

15 Mart 2022, 11:15 - Okunma: 554

Kent merkezinde esnaf ziyareti yapan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, giderlerin çok fazla artmasından dolayı piyasadan memnun olmayan esnafın yetkililerden çözüm beklediğini söyledi.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Kültür Mahallesi sınırları içinde bulunan Mahatma Gandi Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR heyetine son dönemlerde yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlatan esnaf, gıda, elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artışın ve ürün fiyatlarına yapılan fahiş zamların satışlarını çok ciddi anlamda etkilediğini söyledi.

Esnaf ziyareti ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Durmaz, halkın alım gücünün düşmesinden dolayı iş yapamayan esnafın giderlerinin günden güne arttığına, bu durumun da esnafı kara kara düşündürdüğüne dikkat çekti.

“Geliri azalan esnafın gideri günden güne artıyor”

Durmaz, “Batmanlı esnafımıza yönelik yaptığımız ziyaretlerimizde bu seferki durağımız Kültür Mahallesi sınırları içinde bulunan Mahatma Gandi Bulvarı üzerindeki esnaflardı. Ziyaret ettiğimiz giyimci, telefoncu, tamirci, marketçi, halıcı, berber, kasap, şarküteri, zücaciye, kırtasiye, plastik ve hediyelik eşya işletmecisi gibi birçok farklı sektörde iş yeri bulunan esnaflara selam verdik, onlarla hasbihal ettik, durumlarını sorduk. Artan maliyetlerden dolayı giderlerini karşılamakta zorlanan esnaf, piyasadan hiç memnun değil. Çünkü gelirleri azalan esnafın giderleri ise günden güne artmaktadır. Esnaf, rutin hale gelen zamlar ve halkın alım gücünün düşmesinden dolayı iş yapamamakta ve bundan dolayı da giderlerini karşılamada bir hayli zorlanmaktadır. Tabi esnafla birlikte piyasadan tüketiciler de memnun değildir. Halk zorunlu ihtiyaçlarının yanında alışveriş yapamaz duruma gelmiştir.” şeklinde konuştu.

“Satış yapamayan esnaflar şuanda zarar ediyor”

Özellikle küçük esnafın yüksek gelen faturalardan şikayet ettiğini söyleyen Durmaz, “Elektrik ve doğal gaz faturalarındaki yükselişler, ürün fiyatlarına yapılan fahiş zamlar, artan maliyetler, yükseltilen kiralar ve maalesef vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı azalan satışlar... Esnafın geneli bu sıkıntıları dile getiriyor ve bu konularla ilgili yetkililerden çözüm bekliyor. Batmanlı esnafımız bu konuyla alakalı şikâyetlerinde haklıdır. Bu konuda yetkililer mutlaka bir çözüm üretmelidir. Çünkü satış yapamayan esnafımız şuanda kâr değil zarar ediyor ya da ancak giderlerini başa baş karşılıyor. Böyle giderse mecburen bazı esnaflar kepenklerini indirmek zorunda kalabilir. Bu durumlar yaşanırsa bu da işsizlik oranlarını daha da artıracak. Zaten memleketimizde işsizlik oranları ortalamanın üstündedir. Bu yüzden ivedi bir şekilde, temel ihtiyaç ürünlerine yapılan zamlara ve yüksek gelen faturalara bir çözüm bulunmalıdır. Hem esnaf hem de tüketicilerin bu konuda ciddi anlamda beklentileri vardır.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=