Lütfen bekleyin..



Cevzet Soysal Cinayetinin Aydınlatılmasına Kimler Engel Oluyor?

20 Kasım 2015, 09:56 - Okunma: 2233

Polislerin itiraflarıyla Cevzet Sosyal'ın Paralel Yapı polisleri tarafından katledildiği gün gibi ortadayken Sosyal'ın mezar yeri bir türlü bulunmuyor. Dosya avukatı Veysel Topkan devletin dosya üzerinde ciddi bir adım atmamasından dolayı dosyanın tıkandığından şikayet etti.

Mürza Bugün – Muhsin Şenol - İSTANBUL

1998 yılında Paralel Yapı polisleri tarafından Batman'da kaçırılarak katledilen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal cinayeti, itiraflara ve tüm delillere rağmen aydınlatılmıyor veya aydınlanmasına birileri engel oluyor. Olaya karışan polislerin itirafına rağmen dosyada bir türlü ilerleme kaydedilemiyor ve Cevzet Soysal'ın mezar yeri için gerekli adımlar atılmıyor. Soysal ailesinin avukatı Veysel Topkan, sorumlu polislerin korunduğunu ifade ederek, olayın çözülmesine yönelik ciddi adımların atılmadığını belirtti. Cevzet Soysal'ın oğlu Mücahit Soysal ise ulaşabildikleri her yere ulaşarak en azından babalarının bir mezar yerinin olmasını istiyor.

OLAYI ÇÖZECEK İSİMLERLE GÖRÜŞÜLMÜYOR

Soruşturmayı Batman Savcılığı'nın yürüttüğünü ve olay üzerine ciddi manada gidilmediği için dosyanın tamamen tıkandığını dile getiren Av. Topkan, “Bu olay bir polis memurunun itirafı üzerine açığa çıktı. Polis memuru da mezarın yerini net olarak bilmediğini söylüyor. Geniş bir bölgeden bahsediyor. Defneden polislerin ismini de veriyor ve ‘bu polisler konuşturulursa ortaya çıkar' demesine rağmen Batman Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda yeterli ehemmiyeti göstermiyor. Olayın çözülmesine dair adımlar atılmıyor. İtirafçı polis memurunun ifade ettiği bölgedeki muhtarlarla görüşülüyor ama olayı çözecek kilit isimlerle görüşülmüyor maalesef” diyerek işin ciddiyetsiz bir şekilde yürütüldüğünün altını çizdi.

SORUMLU POLİSLER KORUNUYOR

Daha önce bu olaya da dâhil olmak üzere Paralel Terör Örgütü ile alakalı Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan bir soruşturma vardı. Bazıları hala polisliğe devam eden bazıları da meslekten atılan veya emekliye ayrılan toplam 17 polis gözaltına alınmış. Fakat bu soruşturma yapılırken bu polisler hakkında bir teknik takip, fiziki takip yapılmadı, yapılamadı. Yani mahkemeden gerekli kararlar alınamadı, o polisler bir şekilde korundu. Teknik ve fiziki takip olmayınca gelip itirafta bulunan kimse de olmayınca dosya bu şekilde bekliyor. Bazı bilgiler var ama bu da mezar yerinin bulunması için yeterli değil.

DEVLET İMKÂNLARIYLA MEZARIN YERİ BULUNABİLİR AMA…

“Hükümetin bu konuda bir adım atmamasını da anlayamıyoruz” diye konuşan Av. Topkan, “Çünkü devlet Paralel Yapı'nın silahlı bir terör örgütü olduğunu ifade ediyor ve ortada Paralel Yapı tarafından işlenmiş bir cinayet var. Ve bu cinayetin ortaya çıkması da hükümetin bütün dediklerini doğrulayacak olmasına rağmen bu işin çözülmesi noktasında gerekli adımlar atılmıyor. Gerekirse bu konuyu araştırması için bir ekip kurulur, ifadeler alınır ve devlet imkânlarıyla mezarın yeri bir şekilde ortaya çıkarılabilir. Ama maalesef bu konunun üzerinde yeterli bir şekilde durulmuyor” dedi.

BATMAN SAVCILIĞI OLAYI ARAŞTIRMAK İÇİN EKİP İSTEMİŞ

Geçtiğimiz günlerde Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazıldığını ve bu konuyu araştırması için bir ekip talebinde bulunduğunu ifade eden Av. Topkan, “Batman Cumhuriyet Başsavcılığı bir ekip kurularak bu olayın üzerine gidilmesini istemiş. Özellikle mezar yerinin belirlenmesi için tecrübeli kişilerden oluşacak tecrübeli bir ekip istemiş. Ama Emniyet Genel Müdürlüğü çoğu zaman böyle talepleri reddediyor. İşin açıkçası bundan da bir sonuç beklemiyoruz çünkü reddedileceğini düşünüyoruz. Bu ekibin kurulması için üst mercilerden bir emir ve talimatın gelmesi gerekiyor. Ama üst mercilerden de bu yönde bir adım gelmiyor” diyerek dosyanın tıkandığını ifade etti.     

SADECE BABAMIZIN BİR MEZARININ OLMASINI İSTİYORUZ

Babasının mezarının bulunması yönünde gerekli adımların atılmadığını ifade eden Cevzet Soysal'ın oğlu Mücahit Soysal ise, “Ulaşabildiğim tüm mercilere ulaşarak en azından babamın bir mezarının olması için çaba sarf ediyorum. Aylardır nerelere gittiysek, kiminle bu konuyu konuştuksa ilk etapta bir söz verdilerse de ileriki dönemlerde bu konuyla ilgili bir adım atılmıyor maalesef. En son e-Devlet üzerinden yazılı bir mesaj gönderdim. Bu mesajımı sosyal medyadan da duyurdum. Başbakanlık özel kalemi beni aradı ve şikâyetimi dinledi. Kendilerine de durumu anlattım. Aylar geçmesine rağmen babamın katledildiğine ve bir yerde gömüldüğüne dair ifadeler ortadayken bu konuda hiçbir adım atılmadığını ilettim. Çok şey istemiyoruz, sadece babamızın bir mezarının olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyond..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..
Batman'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir evin bahçe duvarı..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=