Lütfen bekleyin..



Rektör Demir: Bölgemizde yeni El Cezeri’lerin çıkmasını umut ediyoruz

30 Mart 2022, 11:02 - Okunma: 10194

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölgesi Yarışması, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen yarışmanın açılış törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak bir konuşma yapan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen bu çalışmanın amacının öğrencileri geleceğe hazır bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. 12 bölgede gerçekleştirilen yarışmanın Van Bölgesindeki illerinin Batman, Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt ve Şırnak olduğunu kaydeden Çavuş, 43 tematik alanda proje başlığı bulunduğunu belirtti. Jüri değerlendirmesi sonucunda belirlenen projelerin bölge sergisinde sunulduğunu anlatan Çavuş, daha fazla proje üretimi için yapılan tüm gayretleri takdir ettiğini sözlerine ekledi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise konuşmasında gençlerin hayatını şekillendirecek olan böylesine önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Kurtaran, yarışma sonucunda 5 alanda 5 projenin ili temsil edeceğini söyledi.

Programda bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu yıl 16’ncısı düzenlenen TÜBİTAK 2204-B ortaokul proje yarışmalarının Batman’da gerçekleştiriliyor olmasından mutlu olduklarını ifade etti.

Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Proje yarışmasının çarpan etkisini artırmak için ilimiz genelinde birçok milli eğitim öğrencimizi kampüsümüzde ağırlamak ve gelen misafirlerimize kampüsümüzü, laboratuvarlarımızı ve üniversitemizin imkânlarını tanıtarak onlara yeni ufuklar açma hedefindeyiz. Batman Üniversitesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Ön lisanstan doktoraya kadar çeşitli seviyelerdeki öğrencilerimizin akademik gelişimlerini, mesleki becerilerini ve sosyal yeteneklerini geliştirmelerini ana misyon olarak gördüğümüz gibi ayrıca ilimizde okuyan ortaokul ve lise öğrencilerimizin de hayatlarına dokunmak için çalışmaktayız. Batman Üniversitesi olarak yaptığımız bilimsel faaliyetler sayesinde ülkemizin, bölgemizin ve Batman’ın gelişimine katkı sunma hedefindeyiz. Yaptığımız çalışmalar sayesinde bölgemizde yeni El Cezeri’lerin çıkmasını ummaktayız.”

Rektör Demir’in ardından bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin ise bu etkinliklerle bölgenin 7 ilinden gelen öğrencilerin bilimsel düşünceyi ve bilgi biriktirmeyi ortaokul çağlarında düşünce sistemlerinin temeline oturtmaya çalıştıklarını söyledi.

“Metodolojik düşünmeye başlarsak hayatımızı daha düzgün mecralarda sürdürebiliriz.” diyen Vali Şahin sözlerine şu şekilde devam etti: “Metotlarımız; sorgulamayı, incelemeyi ve araştırmayı gerektirdiği için çalışmaların daha sağlıklı ilerlemesini sağlar. Bu çalışmaların ekip çalışmasını gerektirdiğini ve bunu uygulamalı olarak öğrencilerimize öğretmesi adına çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Umuyorum bölgemizi temsil edecek olan tüm projelerimiz ülke yarışmasında da çok güzel sonuçlar alırlar.”

Yapılan konuşmaların ardından Batman Üniversitesi Mühendislik –Mimarlık Fakültesinde 106 projenin sergilendiği sergi alanını ziyaret eden katılımcılar, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=