Lütfen bekleyin..



Batman’da “ATİ’ye Yön Ver” isimli konferans düzenlendi

01 Nisan 2022, 18:00 - Okunma: 575

Batman Üniversitesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder’in katılımı ile “ATİ’ye Yön Ver” isimli bir konferans düzenlendi.

Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa; Batman Valisi Hulusi Şahin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilin ve üniversitenin yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerin alanında uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalarını önemsediklerini söyledi.

Geleceği gençlere emanet ederken bu günden onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın bilincinde olduklarını ve bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için durmadan çalıştıklarını anlatan Demir, “Günümüzde üniversitelerin görevlerini sıralayacak olursak genel olarak eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmettir. Biz bunların yanı sıra sizin kişisel gelişiminizi de önemsiyor bu yönde birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Öğrencilerin edindiği her bilginin geleceklerine ışık olması tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. İdris Demir sözlerine şu şekilde devam etti:

“Hayallerinize giden yolda gücünüz; bilginiz, edindiğiniz tecrübeler ve çeşitli kazanımlarınız olmalı. Sizden beklentimiz değerlerine bağlı, nitelikli, kadim medeniyetimizin gerçek temsilcisi olarak toplumu aydınlatan kandiller olmanız. Bütün bunları yapabilmek için donanımlı bireyler olmanız gerekir. Doğru ile yanlışı ayırarak, sizler için faydalı ve zararlı olanları bilerek kendinize hedefler koymalı ve bu hedeflerle geleceğinizi şekillendirmelisiniz.”

Rektör Demir’in konuşmasının ardından konferansa geçildi. Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığını ve dünyaya barışı getirebileceğini ifade eden Minder, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Geçmişten ders çıkarmak gerektiğinin ve denge politikasının uygulanması gerektiğinin altını çizen Ahmet Minder, öğrencilerin tüm bu hususları göz önünde bulundurarak hedeflerini belirlemelerini ve geleceklerine donanımlı bireyler olarak odaklanmalarını söyledi.

Konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder’e Prof. Dr. İdris Demir tarafından günün anısına hediye takdim edildi.(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=