Lütfen bekleyin..



Batman’da ‘Siber Suçlarla Mücadele’ semineri düzenlendi

04 Nisan 2022, 16:45 - Okunma: 513

Batman Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik “Siber Suçlarla Mücadele” konulu eğitim düzenlendi.

Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen seminere Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fulya Köksoy, üniversitenin akademik ve idari personel katıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ertuğrul Kafkas, çağımızda mobil cihazların yayılmasıyla, internet ve sosyal medya üzerinden dolandırıcılık, çocuk istismarı, zararlı yazılımlarla düzenlenen siber saldırılar ve nefret söylemlerinin güncel tehdit haline geldiğini söyledi.

Siber ortamda gerçekleşen bu faaliyetlerin kişilerin mahremiyetine ve güvenliğine zarar verecek boyutlara ulaştığını kaydeden Kafkas, “Siber saldırganlar genel olarak siber suçları işledikleri zaman kişi, kurum ya da devletlere zarar verebilmektir.” dedi.

Ortaya çıkabilecek risklere karşı siber güvenliğin sağlanmasının zorunlu hale geldiğini belirten Kafkas sözlerine şu şekilde devam etti:

“Siber saldırılarla kişilerin banka hesaplarına erişim, kişilerin kredi kartı bilgilerine erişim, kişilerin veya kurumların özel verilerine izinsiz erişim, dinleme, casusluk, bilgi çalmak, çalınan bilgileri satmak, kişinin veya kurumun işlevselliğini durdurmak, sistemleri hizmet dışı bırakacak saldırılar, illegal reklam görüntülemesi, zararlı yazılımların yayılması, şantaj, tehdit veya fidye istemek gibi birçok nokta karşınıza çıkabilmektedir. Bu saldırılara maruz kalan kişiler birçok siber suça ortak olabildikleri gibi habersiz olarak bu suçların işlenmesine de yardımcı olmaktadırlar. Temel amaç burada suçu işlemeden caydırıcılığı sağlamaktır.”

İl Emniyet Müdürlüğü Siberay Projesi kapsamında görev yapan Yunus Emre Bakanoğlu ve Tuncay Karakış, internetin hayatın her alanında var olduğunu söyledi. Sosyal medyayı hayatı kolaylaştıran iletişim ve etkileşim araçlarını içerisinde barındıran iletişim platformu olarak tanımlayan Bakanoğlu, sosyal medyada yapılan paylaşımların hepsinin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Kişisel bilgilerin dijital ortamlarda paylaşımı konusunda dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakanoğlu, siber güvenliğe ilişkin çalışmaların ekip çalışmasını ve bunun uygulamalı olarak çocuklara öğretilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.(İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=