Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi uluslararası sempozyumlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor

08 Nisan 2022, 10:46 - Okunma: 2090

Ulusal ve uluslararası birçok sempozyuma ev sahipliği yapan ve alanında uzman bilim insanlarını üniversite ve şehirle buluşturan Batman Üniversitesi, yeni bir uluslararası sempozyuma daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

14-15 Nisan tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (United Nations High Commissioner for Refugees) ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı desteğiyle gerçekleşecek olan Ekonomik, Sosyal, Siyasal ve Kültürel Boyutlarıyla Göçlerin Geleceği Uluslararası Sempozyumu üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenecek.

Uluslararası göçün geleceğinin yerel ve uluslararası tüm paydaşlarla derinlemesine tartışmaya açılacağı sempozyum, çeşitli kurum ve kuruluşların paydaşlığında gerçekleşecek. Başta ABD olmak üzere Avrupa, Ortadoğu, Güney Afrika ve Uzakdoğu Asya ülkelerinden birçok katılımcının yer alacağı sempozyumun açılışı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc tarafından yapılacak. Sempozyumda ayrıca ünlü karikatürist Yaser Alahmad’ın “göç” temalı sergisi de katılımcıların ziyaretine açılacak.

Sempozyum ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, son yüzyılda artan uluslararası göçlerin toplumsal yapıların değişim ve dönüşümü üzerinde yarattığı etkiler sonucunda göç olgusuna olan ilgiyi de artırdığını söyledi.

Özellikle son dönemlerde Suriye ve Afganistan’dan yapılan göçlerde entegrasyon, vatandaşlık ve geri gönderme konularının sık sık tartışıldığını dile getiren Rektör Demir, benzer şekilde Ukrayna’dan yapılan göçlerin de bu türden sorunlara neden olduğunu belirtti.

Rektör Demir sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Bu sempozyum eleştirel ve bilimsel bilgiyi derinleştirirken disiplinlerarası ve geniş bir yelpazeye uzanan tartışma ortamı sunmaktadır. Yüz yüze ve online oturumlarla gerçekleşecek olan bu sempozyuma 120’nin üzerinde Türkçe, İngilizce ve Arapça bildirinin gönderilmesi bu konunun önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Batman Üniversitesi olarak akademik dünyaya katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=