Lütfen bekleyin..



Batman’da "Kur'an Ziyafeti" programına yoğun ilgi

09 Nisan 2022, 01:30 - Okunma: 822

Batman’da düzenlenen "Kur'an Ziyafeti" programında konuşan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, genç nesli ve çocukları Kur’an ahlakı ve terbiyesiyle büyütmek istediklerini söyledi.

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından "Kur'an Ziyafeti ve Dua" programı düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa; Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek'in yanı sıra bazı âlimler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Batman’da

Hürriyet Mahallesi’nde bir parkta düzenlenen programda Hafız Şeyh Münir Abdulcevad ve İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur'an tilaveti, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Batman’da

Sunuculuğunu Eğitimci Abdullah Aslan’ın yaptığı 'Kur'an Ziyafeti' programında bir konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, amaçlarının, Kur'anî bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Batman’da

Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek

“Kur ’ani bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz”

Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayında pek çok noktada Kur’an Nesli Platformu olarak ‘Kur’an Ziyafeti’ programlarını düzenleyeceklerini belirten Şimşek, “Bugün programın birincisini tertiplemiş olduk. İnşallah iki etkinliği daha tertiplemeyi kararlaştırdık. Bu programlardan şüphesiz ki her şeyden önce Kur’an-ı Kerimi okumayı teşvik etme, Kur’an-ı anlamak, yaşamak ve Kur ’ani bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki insanlığın kurtuluşu Kur’an’la mümkündür. Allah Teâlâ ayeti kerimesi bize bu şekilde beyan ediyor.” dedi.

Batman’da

“Genç ve çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim ruhuyla büyütmek istiyoruz”

Kur’an’sız bir hayatın anlamsız olduğunu ifade eden Şimşek, Kur’an’ın insan hayatındaki öneme dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kur’an insanlığın hidayeti için gönderilmiştir. Ve Kur’an’sız bir hayat boş bir hayattır. Karanlıklarla dolu bir hayattır. Biz Kur’an Nesli Platformu olarak insanlarımıza bu manada hizmet istiyoruz. Özellikle genç neslimize, çocuklarımıza, evlatlarımıza Kur’an’ın ahlakıyla, terbiyesiyle, ruhuyla büyütmek istiyoruz. O yüzden özellikle Kur’an ayı Ramazan içerisinde bu tür programları tertipleyerek Kur’an-ı Kerim’i okumaya teşvik ediyoruz.”

Batman’da

Konuşmasının sonunda programa yoğun ilgi gösteren halka teşekkür eden Şimşek, bütün halka bir sonraki programa katılmaları yönde çağrıda bulundu.

Şimşek, “Bu programlarımıza halkımız nezdinde büyük bir teveccüh gösteriliyor. İnşallah amacına da ulaşacaktır. Buradan bütün halkımızı Kur’an ziyafetine davet ediyoruz.” diye konuştu.

Program, İlahiyatçı Abdüsselam Demir’in yaptığı duanın ardından son buldu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=