Lütfen bekleyin..



Cam fiyatlarındaki artışlar sektör esnafını zorluyor

15 Nisan 2022, 17:10 - Okunma: 1711

Cam üretim atölyesi, duşa kabin ve cam balkon işletmecilerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, cam fiyatlarındaki artışların sektör esnafını ciddi anlamda zor durumda bıraktığını söyledi.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, beraberindeki heyetle çalışmaları kapsamında kent merkezinde cam atölyesi, duşa kabin ve cam balkon işletmelerini ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde esnafın son süreçte yaşadığı sorun ve sıkıntıları dinleyen HÜDA PAR heyeti, iletilen talepleri tek tek not aldı.

Fiyatların sürekli yükselmesinden ve istedikleri zaman cam tedarik edemediklerinden dolayı mağdur olduklarını söyleyen esnaf, ihracat yerine fabrikaların iç piyasanın ihtiyacını karşılamaları gerektiğini belirtti.

“Yüksek fiyatlar, cam sektöründeki esnafın ortak sorunudur”

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, “Ziyaret edip piyasanın durumunu görüştüğümüz duşa kabin ve cam balkon üretici ve satıcıları ile cam üretim atölyesi işletmecilerinin ortak sorunu, aylardır sürekli yükselen cam fiyatlarıdır. Daha birkaç gün önce cam fiyatlarına yüzde 30 gibi yeni bir zam gelmiş. Son aylardaki zamlarla birlikte cam fiyatlarında artışlar çok fahiş duruma gelmiştir. Cam fiyatlarındaki fahiş artışlar, cam sektörü esnafını zor durumda bırakmıştır. Buna mutlaka bir çare bulunmalıdır. Görüştüğümüz esnaflar ve atölye işletmecileri, fabrikaların kotayla çalıştıklarını ve bunun için de cam tedarikinde sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar. Bunun sebebini esnaflara sorduğumuzda, Türkiye’de üretilen camların çoğunluğunun ihraç edildiğini söylüyorlar. Fiyatların yükselmesinin en önemli sebebinin bu etken olduğunu dile getiriyorlar.” şeklinde konuştu.

“Cam fiyatlarının aşağı çekilmesi için girişimde bulunulmalı”

Cam fiyatlarının yüksek olmasından dolayı esnafın mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Durmaz, “Cam fiyatlarının yükselmesi, cam atölyeleri işletmecileriyle birlikte duşa kabin, cam balkon işi yapan esnafı da zor durumda bırakmıştır. Bu sektördeki esnafı ziyaret ettiğimizde onların da bu süreçten çok etkilendiklerini görmekteyiz. Çünkü onlarda tedarikte sıkıntı yaşıyorlar. Her şeye rağmen esnafımız kanaatkârdır ancak bu durum çözümün ertelenebileceği anlamına gelmemektedir. Bu konuda çözüm mutlak surette bulunmalı, iç piyasadaki esnaflarımız mağdur edilmemelidir. Çünkü fiyatların birden yükselmesi esnafı ciddi anlamda mağdur ediyor. Somut bir örnek verecek olursak; bu ziyaretlerimizde görüştüğümüz bir cam atölyesi işletmecisi yakın bir süreçte fiyat belirsizliğinden dolayı tek kalemde 200 bin TL zarar ettiğini söyledi. Yazık değil midir? Bundan dolayı cam fiyatlarının aşağı çekilmesi için yetkililer girişimde bulunmalıdır. Artık esnaf pansuman tedbirler değil, mutlak çözümler bekliyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=