Lütfen bekleyin..



Batman’da yoğun bakım servislerinde yatan Covid-19 hasta sayısı sıfırlandı

19 Nisan 2022, 11:30 - Okunma: 3198

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde yoğun bakım yatak sayılarının önemli bir kısmı Covid-19 hastalarıyla dolu iken, şu anda sıfırlandığını söyledi.

Pandemi sürecinde en son üçüncü dalgayı yakalayan Batman’da tablonun tersine döndüğünü belirten Pamukçu, Omicron varyantıyla ocak ayının sonunda pik noktasına ulaştıktan sonra düşüşe geçen Covid-19 vaka sayılarının hastanelerde yatarak tedavi gören hasta sayılarına büyük oranda yansıdığını ifade etti.

Pamukçu, “Mart ayında hızla azalan vaka sayısı ile birlikte ilimizdeki hastanelerin Covid-19 yoğun bakım servisinde tedavi gören hasta sayısı da düştü. Pandemi sürecinde yoğun bakım yatak sayılarımızın önemli bir kısmı covid-19 hastalarıyla dolu iken, şu anda sıfırlanmış bulunmaktadır. Sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları, vatandaşlarımızın duyarlılığı ve aşıyla elde edilmiş bir bağışıklık sonucu ortaya çıkan bu güzel tablo bizim için büyük bir mutluluktur.” dedi.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=