Lütfen bekleyin..



Batman’da yoğun bakım servislerinde yatan Covid-19 hasta sayısı sıfırlandı

19 Nisan 2022, 11:30 - Okunma: 3371

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde yoğun bakım yatak sayılarının önemli bir kısmı Covid-19 hastalarıyla dolu iken, şu anda sıfırlandığını söyledi.

Pandemi sürecinde en son üçüncü dalgayı yakalayan Batman’da tablonun tersine döndüğünü belirten Pamukçu, Omicron varyantıyla ocak ayının sonunda pik noktasına ulaştıktan sonra düşüşe geçen Covid-19 vaka sayılarının hastanelerde yatarak tedavi gören hasta sayılarına büyük oranda yansıdığını ifade etti.

Pamukçu, “Mart ayında hızla azalan vaka sayısı ile birlikte ilimizdeki hastanelerin Covid-19 yoğun bakım servisinde tedavi gören hasta sayısı da düştü. Pandemi sürecinde yoğun bakım yatak sayılarımızın önemli bir kısmı covid-19 hastalarıyla dolu iken, şu anda sıfırlanmış bulunmaktadır. Sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları, vatandaşlarımızın duyarlılığı ve aşıyla elde edilmiş bir bağışıklık sonucu ortaya çıkan bu güzel tablo bizim için büyük bir mutluluktur.” dedi.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nd..
Eczane Teknisyenleri Derneği Batman İl Başkanı Mehmet Can Mikyas, 26 Nisan ..
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan Onkoloji ..
Son zamanlarda artan kalp krizi vakalarına dikkat çeken Dr. Mohamad Navvar ..
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Beşiri İlçe Devlet Hastanesi'nde "Doğal..
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Solmaz, Ulusal Kanser Haftası..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=