Lütfen bekleyin..



Batman’da 3 PKK'lı tutuklandı

19 Nisan 2022, 13:18 - Okunma: 718

Batman’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 PKK'lı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK’ya yönelik operasyonların kesintisiz devam ettiği bildirildi.

Bu kapsamda PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, barınma alanlarını tespit etmek, suç ve suç unsurlarını ele geçirmek maksadıyla hava destekli olarak operasyon başlatıldığı belirtildi.

Operasyon ile eş zamanlı olarak adli makamlarca PKK/KCK’ye yardım ve yataklık yaptığı yönünde haklarında bulgular bulunan şahıslara yönelik gözaltı ve ev, eklentilerinde arama kararı alındığı, şahısların İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındığı ifade edildi.

Kozluk ilçesi Gümüşörgü köyü Yukarı Gümüşörgü bölgesinde şüpheli şahısların ev, eklenti ve bahçelerinin de arasında olduğu birçok noktada PKK mensupları tarafından kullanılan depo, gözetleme mevzii, sığınak ve barınakların tespit edildiği kaydedildi.

Yapılan aramalarda uzun namlulu silah, tabanca ve bunlara ait mühimmat ile roketatar mühimmatları, uzaktan komutalı patlayıcı düzenekler ve elektronik düzenekler, telsizler, örgütsel dokümanlar ile yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 3 PKK mensubunun “Silahlı Terör Örgütü Üyeliği ve Tehlikeli Maddeyi İzinsiz Bulundurma” suçlamalarıyla tutuklanarak Batman Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiği kaydedildi.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siyonist işgal rejiminin başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında kat..
Uyuşturucuyla mücadelenin temel öncelikleri arasında olduğunu belirten Batm..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sêgirkan Köyünde serada çalışan çiftçil..
Batman'da etkili olan dolu, şehri etkisi altına alırken bu durum şehrin..
İş güvenliği tedbirleri alındığında kazaların yüzde 98'inin önlenebildi..
Batman'da kaçak et olduğu tespit edilen 525 kilogram et imha edilirken ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=