Lütfen bekleyin..



Çobanlık mesleğini 15 yıldır severek yapıyor

20 Nisan 2022, 14:05 - Okunma: 444

Peygamberler mesleği olan çobanlığı 15 senedir severek yapan Rıdvan Çardak, mesleğin tüm zorluklarına rağmen çobanlık işini severek yapıyor.

Aileden gelen çobanlık mesleğini babasından öğrendiğini, babasının da dedesinden öğrendiğini belirten Çardak, daha önce köylerde çobanlık yaptığını şimdi ise kendi köyünde ve kendi hayvanlarına baktığını belirtti.

Batman merkeze bağlı Balpınar Beldesinde yaklaşık 250 küçükbaş hayvana baktığını ifade eden Çardak, mesleğin tüm zorluklarına rağmen çobanlık işini severek yaptığını söyledi.

Aileden gelen çobanlık mesleğini 15 senedir yaptığını belirten Rıdvan Çardak, "15 yıldır çobanlık yapıyorum. Daha önce köylerde çobanlık yapıyordum şu anda ise kendi köyümüze geldik kendi hayvanlarımıza bakıyoruz. Mesleğimiz çok güzeldir. Çobanlık mesleğini seviyorum. Çobanlığı babamdan öğrendim. Babam da dedemden öğrenmiş. Ailece çobanlık yapıyorlardı. Şu anda hepimiz çobanlık yapıyoruz. Ağabeyim ile kardeşim tekstilde çalışıyor. Ben de bizim hayvanlara bakıyorum. Öyle geçinip gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hayvanlara bakmayı seviyorum"

Çobanlık mesleğini 15 yıldır severek yapıyor

Rıdvan Çardak

Hayvanlardan sağdıkları sütü evlerinde peynir yapıp satıp geçimlerini sağladıklarını ve yaklaşık 250 küçükbaş hayvana tek başına baktığını ifade eden Çardak, "Çobanlık yaparken biraz zorlanıyorum ama yine de güzeldir. Hayvanları sabah 06.00'da otlatmaya çıkarıyor saat 10.00 gibi sağıyoruz. Öğlen bir daha otlatıyor akşam 18.40 civarında eve gidip hayvanları ağıra koyuyoruz. Çobanlık mesleğini herkes yapamaz. Bazı insanlar seviyor bazıları sevmiyor. Toplamda 250 küçükbaş hayvanımız var. Hayvanlara bakmayı seviyorum. Mesleğimi seviyorum. Koyunlardan sağdığımız sütü peynir yapıp satarak geçimizi sağlıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=