Lütfen bekleyin..



Sulama kanallarına su verilmezse on binlerce dönüm tarım arazisi kuruyacak!

26 Nisan 2022, 11:45 - Okunma: 798

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yaptığı açıklamada, sulama kanallarına suyun verilmemesi nedeniyle Batman’da on binlerce dönüm tarım arazisinin kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek tehlikeye dikkat çekti.

Çiftçilerin büyük bir endişe içerisinde olduğunu, gözlerinin sulama kanallarına verilecek suda olduğunu vurgulayan Şahin, nisan ayında sulama kanallarına su verilmemesi durumunda tarım arazilerinin kuruyacağı uyarısında bulundu.

Bu konuda yetkilileri ivedilikle göreve çağıran Şahin, çiftçilerin emeklerinin heba olmaması için bir an önce sulama kanallarına suyun verilip çiftçilerin istifadesine sunulması gerektiğini söyledi.

“Tarım arazilerinin heba olacağı endişesi var”

Şahin, “Bu yıl her ne kadar mart ayında yeterli derecede yağmur yağdıysa da fakat nisan ayında çiftçimizin beklediği yağmur maalesef henüz yağmadı. Çiftçilerimizin gözü yağmurdadır. Yağmurun yağmaması nedeniyle çiftçilerimiz endişeye kapıldılar. Ekilen tarım arazilerinin bu gidişle heba olacağına dönük bir endişe taşımaktadırlar.” dedi.

Sulama kanallarına su verilmezse on binlerce dönüm tarım arazisi kuruyacak!

Davut Şahin

“Eksikliklerin giderilmesi noktasında uyarılarda bulunmuştuk”

Batman’ın üç tarafının sularla çevrili olduğunu ve yıllardır sulama kanallarının yapıldığını anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

“Yapılan sulama kanallarına suyun verilmesi noktasında geçen yıl Devlet Su İşleri İl Müdürümüzle görüştük. Görüşmemizde Müdür Bey’in, kanallarda bazı parçaların çalındığı, bazı olumsuzlukların olduğundan dolayı su verilmediği noktasında beyanatları olmuştu. Bu eksikliklerin giderilmesi noktasında uyarılarda bulunmuştuk. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için girişimlerin yapılmasını istemiştik.”

“Sulama kanallarına bir an önce su verilmeli”

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bazı sulama kanallarına su verilmediğini ifade eden Şahin, “Bu çiftçilerimizi ciddi şekilde endişelendiriyor. Sulama kanallarının etrafında ekili binlerce dönüm arazi var. Şayet nisan ayında sulama kanallarına su verilmezse tarım arazilerinin kurumaya yüz tutacağı endişesi vardır. Bu durum sadece çiftçilerimizi değil bütün Batman halkını olumsuz yönde etkileyecektir. Ne yapılırsa yapılsın bir an önce sulama kanallarına suyun verilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“İhtiyaç duyulduğu anda su verilmezse o zaman bu kadar masraf niye yapıldı?”

Bir an önce sulama kanallarına su verilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Bunun hazırlığının önceden bitirilmiş olması lazımdı. İhtiyaç duyulduğu anda eğer bu kanallara su verilmezse o zaman bu kadar masraf niye yapıldı? Çiftçilerimiz şu anda buna muhtaç, bu sulama kanallarından elde edecekleri suyla arazilerini sulamak istiyorlar. Bu konuda çiftçilerimizden yoğun bir şikâyet, talep var. Bir an önce bu sulama kanallarına suyun verilmesi ve çiftçilerimizin istifadesine sunulması gerekir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=