Lütfen bekleyin..



Kalbe kadar inen dev tiroit başarıyla alındı

26 Nisan 2022, 12:28 - Okunma: 3596

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilen 59 yaşındaki Gülsime Kır’ın boynundan 20 santimetre büyüklüğündeki dev kitle çıkarıldı.

Tiroit bezinin, boyunda adem elmasının altında kelebek tarzında bulunduğunu belirten Op. Dr. Vedat Deniz, hastalıklarının çoğunun iyot eksikliğine bağlı olduğunu aktardı.

Nodül oluştuğunda yutma güçlüğü, nefes darlığı, öksürük ve kozmetik sorunlara neden olduğunu belirten Deniz, tedavisinin ise ilaç ve atom tedavisi veya ameliyat olduğunu anlattı.

Ameliyata bağlı ses kısıklığı ve kalsiyum eksikliği gibi sorunların oluşabildiğini vurgulayan Deniz, ikinci kez ameliyat olanlarda bu riskin daha yüksek olduğunu kaydetti.

Deniz, “Hastamız Gülsime Kır, 35 yıl önce ameliyat olmuş fakat tekrar nodül oluşmuştu. Solda 6 çarpı 8 santimetre, sağda 13 çarpı 6 santimetre ve biri sağ göğüs kafesinde kalbe kadar inmişti. 15 çarpı 18 santimetre yutma güçlüğü ve nefes darlığı şikâyeti vardı. Dış merkeze başvurmuş ancak riski nedeni ile opere edilmemiş hastanemize yönlendirilmiş. Anestezi uzmanları tarafından hasta uyutuldu. Boyundan ameliyata başladık göğüs kafesindeki 15 çarpı 18 santimetrelik nodülü almak mümkün olmadı. Kalp damar cerrahisi uzmanları tarafından sternotomi yapıldı. Ameliyatta triod dokusunu sorunsuz bir şekilde tamamen aldık. Hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.” dedi.

Başarılı ameliyatının sonunda doktorlarına ve sağlık ekiplerine teşekkür eden Gülsime Kır, yıllardır bu hastalıkla yaşadığını, tekrar sağlığına kavuşmanın sevincini yaşadığını kaydetti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=