Lütfen bekleyin..



Otobüs firmaları bayram yoğunluğunun olmamasından şikâyetçi

26 Nisan 2022, 13:46 - Okunma: 447

Geçtiğimiz yıllarda bayrama yaklaşık bir ay kalmasına rağmen işlerinde bir yoğunluğun oluşmaya başladığını belirten sektör temsilcileri, eski günlerindeki hareketliliği mumla aradıklarını söyledi.

Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalmasına rağmen beklenilen bir yolcu yoğunluğunun henüz oluşmadığına dikkat çeken firma yetkilileri, İLKHA muhabirine, otogarda personelin dışında neredeyse kimsenin olmadığını anlattı.

Yolcu yoğunluğunun olmamasından yakınan firma yetkilileri, otogardaki bu sessizliği ekonomideki sıkıntılara bağladı.

Daha önceki yıllarda haftalar öncesinden vatandaşların yer ayırdığını ifade eden otobüs firması yetkilisi Vedat Çelik, şu anda herhangi bir hareketliliğin olmadığını söyledi.

Otobüs firmaları bayram yoğunluğunun olmamasından şikâyetçi

Vedat Çelik

Çelik, “Gidişlerde zaten yolcu yok, dönüşlerde kısmen var. Eski bayramlara nazaran şu anda yoğunluk yok. Daha önce ekonomik maliyetler daha düşük olduğundan dolayı bayram tatili 2-3 günde olsa özellikle öğrenciler bayramı memleketinde geçirmeyi tercih ediyordu. Ama maliyetler yüksek olduğundan dolayı öğrenciler bile bayramda anne ve babasını görmeye gelmiyor.” diye konuştu.

Otobüs firmaları bayram yoğunluğunun olmamasından şikâyetçi

“Daha önceleri yaşanan yoğunluk nedeniyle ilave otobüsler kaldırırdık”

Ekonomideki sıkıntılar nedeniyle halkın seyahat ihtiyacını ötelediğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

“Eskiden bayrama bir ay kala insanlar rezervasyonlarını yapardı. Gidiş geliş biletlerini alırlardı. Ama şu anda bir yoğunluk yok. İnsanlar seyahat ihtiyaçlarını öteleyebiliyor. Bu da haliyle işlerimizi etkiliyor. Daha önceleri bayramlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle ilave otobüsler kaldırırdık. O zamanlar bir iş heyecanımız vardı. Biz sadece akaryakıt fiyatlarının düşmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Bu konu hakkında Türkiye Otobüsçüler Federasyonun da üzerinde düşeni yapmasını istiyoruz.”

Otobüs firmaları bayram yoğunluğunun olmamasından şikâyetçi

Mehmet Selim Karataş

“Otogarda personelin dışında kimse yok”

Uçak biletlerinin otobüs biletleriyle neredeyse aynı seviyede olmasından dolayı yolcu bulamadıklarını belirten bir diğer firma yetkilisi Mehmet Selim Karataş, bu sene bayram hareketliliğinin olmamasından şikâyet etti.

Otobüslerinin 3-4 yolcuyla yola çıktığını aktaran Karataş, “Bununda sebebi uçak biletlerinin Batman’dan 500 lira civarında satılmasıdır. Otobüs biletimiz Batman’da 500 liradır, uçakları da 550 liraya kesiyorlar. Onlarda ÖTV ve KDV yok. Bizde ise şu anda mazotun litresini 22 lira 40 kuruşa alıyoruz. Ondan dolayı Batman Otogarında personelin dışında kimse yok denecek şekildedir.” dedi.

Otobüs firmaları bayram yoğunluğunun olmamasından şikâyetçi

“Destek verilseydi biletlerimiz 500 lira yerine 200 lira olacaktı”

Geçen sene bu vakitlerde otobüslerinin gidiş gelişlerde dolu gidip geldiğine işaret eden Karataş, şunları söyledi:

“Tabi o zaman mazotun litresi de 6-7 lira olduğu için bilet fiyatları da 200 ila 250 lira civarıydı. Eskiden gelişlerde bayram hareketliliği 15 gün öncesinden başlardı. Gidişlerde ise 10 gün öncesinde başlardı. Şu anda İstanbul’dan gelişler dahi son 4 gün için bir yoğunluk var. Bunun da sebebi uçaklardır. Devlet uçaklara verdiği desteği otobüs firmalarına verseydi şu anda biletlerimiz 500 lira yerine 200 lira olacaktı.”(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=