Lütfen bekleyin..



Havaların ısınmasıyla sebze fiyatları düştü

27 Nisan 2022, 15:10 - Okunma: 1876

Son aylarda büyük bir yükseliş gösteren sebze fiyatları, havaların ısınması sonrası ciddi bir düşüşe geçti. Uygun fiyata sebze ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşların pazara akın etmesi ise yoğunluk oluşturdu.

 

Batman’da havaların ısınması sonrası sebze fiyatlarının düşmesini fırsat gören vatandaşlar pazara akın etti. Uzun bir aradan sonra bir kez daha sebze fiyatlarında düşüş görülmesi vatandaşları sevindirdi.

Yüksek fiyata sebze alamayan vatandaşlar, fiyatların düşmesi sonrası sebze ihtiyaçlarını karşılamak için pazarda yoğunluk oluşturdu.

Havaların ısınmasıyla sebze fiyatları düştü

“Fiyatlar düştü, millet ihtiyacını rahat şekilde aldı”

Sebze fiyatlarının büyük oranda düştüğünü belirten pazarcı esnafı Recep Şimşek, “Sebze meyve fiyatları havaların ısınmasıyla düştü. Patlıcanın fiyatı 25 liradan 8 liraya, biber 50 liradan 15 liraya, salatalık 15 liradan 5 liraya, domates ise 30 liradan 10 liraya düştü. Havaların ısınmasıyla fiyatlar düştü. Fiyatlar düştüğü için millette ihtiyacını daha rahat almaya başladı.” dedi.

Havaların ısınmasıyla sebze fiyatları düştü

Recep Şimşek

“Havaların ısınması ve rekabet olmasından dolayı fiyatlar düştü”

Vatandaşların fiyatların düşmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden bir diğer pazarcı esnafı Hüseyin Karaduman, “Salatalığın kilosu 30 liraya çıkmıştı. Havaların ısınması ve birazda rekabet olmasından dolayı fiyat düştü. Daha önce 30 liraya verdiğimiz salatalığın kilosunu şu anda 5 liraya veriyoruz. Vatandaş düşen fiyattan memnun olduğu için ihtiyacını alıyor.” diye konuştu.

Havaların ısınmasıyla sebze fiyatları düştü

Hüseyin Karaduman

“Fiyatların düşmesine çok sevindik”

Pazara sebze ve meyve almaya gelen Nışmiye Yemez ise şunları söyledi: “kilosu 50 lira kadar çıkan biberin fiyatı bugün 15 liraya düşmüş. Fiyatların düşmesine çok sevindik. Bende bir kilo biber aldım. Kim fiyatları düşürürse Allah ondan razı olsun.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=