Lütfen bekleyin..



Batman’da Kadir Gecesi dua ve ibadetlerle ihya edildi

28 Nisan 2022, 00:20 - Okunma: 785

Batman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kadir Gecesi özel programı dua ve ibadetlerle ihya edildi. Camilere akın eden vatandaşlar, mübarek Kadir Gecesini namaz, mevlit ve dualarla ihya etti.

 

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in 27’nci gecesine denk gelen ve Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olarak da bilinen Kadir Gecesi'nde Batmanlı vatandaşlar camileri doldurarak, geceyi ihya ettiler.

Kadir Gecesinde Batman İl Müftüsü Nihat Kök tarafından, Şevket Başak Camisinde teravih namazı öncesi kadir gecesi ile ilgili bir vaaz verildi.

Daha sonra Batman İl Müftülüğü mevlithanları tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Kürtçe-Türkçe-Arapça mevlit, kasideler ve ilahiler okundu.

Ardından cemaat imam eşliğinde Salatül Tesabih (tesbih) Namazını kıldı. Program, dağıtılan vatandaşlara ikramlarla devam ederken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği açıklandı.

Kadir Gecesi programa katılan vatandaşlar duygularını İLKHA mikrofonuna anlatarak şunları söyledi.

Kadir Gecesi mevlid programına çocuğuyla beraber geldiğini belirten Sinan Özdemir, “Bugün bir aydan hayırlı olan kadir gecesini idrak edeceğiz inşallah. Allah bu mübarek günde edeceğimiz bütün hayırlı duaları kabul etsin inşallah. Camiye oğlumla beraber geldim. Bugün camide yatsı namazı, Teravih ve Salatül Tesabih namazını inşallah kılacağız. Ardından Yasin ve Kur’an’ımızı okuyacağız. Bu geceyi inşallah ibadetle geçireceğiz.” dedi.

“Bu geceyi elimizden geldiğinde verimli geçirmeye çalışmalıyız”

Batman’da Kadir Gecesi dua ve ibadetlerle ihya edildi

Muhammed Şimşek

İlk vahyin indiği Kadir gecesinde bul bol Kur’an-ı Kerim, namaz, zikir ve dua ile geçirmemiz gerektiğini belirten Muhammed Şimşek, “Bugün kadir gecesidir. Bu gece Kur ’an-ı Kerimin indirildiği gündür. Bugün bizler için ayrı bir gün teşkil ediyor. Çünkü Peygamber efendimize ilk vahiy geldiği gündür. Bugün duaların kabul olduğu, meleklerin yeryüzüne indiği gündür. Bu geceyi elimizden geldiğinde verimli geçirmeye çalışmalıyız. Allah cümlemizin dualarını kabul eylesin. Önce namaz kılacağız, ardından zikir ve bol bol Kur’an-ı Kerim okuyacağım.” diye konuştu.

“Bu geceyi zikirle geçirmeliyiz”

Batman’da Kadir Gecesi dua ve ibadetlerle ihya edildi

Mehmet Akif İş

Kadir Gecesini ifa etmek için camiye geldiklerini belirten Mehmet Akif İş ise şunları söyledi:

“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde sevap kazanmak için camiye geldik. Camide ibadetlerimizi ettik, teravih namazımızı kıldık. Allah’ a dua ettik. Kadir gecesi yılda bir gün ve bin aydan hayırlıdır. Bu geçen bol bol Kur’an okunabilir, kaza namazları kıllanabilir, bol bol dua ve zikirle geçirebiliriz. Allah bizi bu geçeyi hakkıyla istifade edenlerden eylesin inşallah.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=