Lütfen bekleyin..



PVC işletmecileri artışlara çözüm istiyor

28 Nisan 2022, 11:12 - Okunma: 377

Batman merkezde PVC atölyelerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, sürekli artan PVC fiyatlarının düşmesi için yetkililerin bir çözüm üretmesi gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, kent merkezinde bulunan PVC atölyelerini ziyaret etti.

Ziyaret ettikleri PVC’cilerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR heyeti, fiyatların sürekli artmasından dolayı PVC işi yapan esnafın zor günler geçirdiğini söyledi.

HÜDA PAR’ın kendilerini ziyaret etmesine sevindiklerini dile getiren esnaf, piyasanın düzelmesi için büyük fabrikaların malzeme fiyatlarını düşürmesi gerektiğini dile getirdiler.

“Amacımız sorunları tespit edip çözüme katkı sağlamaktır”

PVC atölyelerine yaptıkları ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Durmaz, “Son günlerine yaklaştığımız mübarek Ramazan ayında da parti çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilindiği üzere son dönemlerde farklı sektörlere yönelik ziyaret programlarımız oluyor. Bu programlar doğrultusunda son ziyaretlerimiz, PVC üretimi yapan atölyelere yönelik oldu. Bu kapsamda ilimiz merkezde farklı mahallelerde bulunan PVC atölyelerini ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde atölye sahipleri ve ustalarıyla bir araya gelip sorun ve sıkıntılarını dinledik. Bu gibi ziyaretlerde amacımız, zor günler geçiren esnafımızın yanında bulunmak, onları dinlemek, sorunlarını tespit edip çözüme katkı sağlamaktır. Şuana kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafımızı yalnız bırakmamaya, yanlarında bulunmaya, sorunlarıyla ilgilenmeye ve çözüm noktasında parti olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“PVC’deki yüksek fiyatlar işlerin düşmesine neden oldu”

Ürün fiyatlarının sürekli artmasından dolayı esnafın zorlandığını söyleyen Durmaz, “PVC’ciler de birçok sektör gibi son zamanlarda artan malzeme fiyatlarından çok şikâyetçidirler. PVC’deki yüksek fiyatlar, atölyelerin işlerinin düşmesine neden olmuştur. Zaten ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşın alım gücü bayağı düşmüştür. Fiyatlar da yüksek olunca vatandaş ihtiyacını karşılayamamakta, yenilemesi gereken PVC kapı ve pencerelerini yenileyememektedir. Daha önce bir dairenin PVC kapı ve pencereleri 8 bine yapılıyordu şimdi ise ancak 25 bine yapılabiliyor. Görüştüğümüz işletme sahipleri ve PVC ustaları, sektörde kullanılan ürünlere gelen zamlardan dolayı satış yapamadıklarını ve maalesef işlerin durma noktasına geldiğini söylediler.” ifadelerini kullandı.

“Olumsuzlukların yaşanmaması için artışlara çare bulunmalı”

Atölyelerin kapanmaması için fiyat artışlarına bir çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Durmaz, son olarak şunları söyledi:

“PVC sektörü işletmecileri, yaşanan artışlara mutlaka bir çözüm bulunmasını yetkililerden talep etmektedirler. Yaşanan artışlara çözüm bulunmazsa kimi işletmeci atölyesini kapatmak zorunda kalacak, kimisi de küçülmeye giderek yanında çalışan personellerini işten çıkarmaya mecbur kalacaktır. Bu da işsizlik oranlarını artıracak ve yerel ekonomiyi olumsuz yönde etkileyecektir. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için yetkililer artışlara mutlaka bir çare, bir çözüm bulmalı ve piyasayı, esnafı rahatlatacak projeler geliştirmelidirler.”(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=