Lütfen bekleyin..



Yağmura rağmen arife gününde halk mezarlıklara akın etti

01 Mayıs 2022, 19:10 - Okunma: 1040

Batmanlılar, Ramazan Bayramı öncesi arife gününde yağan yağmura rağmen mezarlıklara akın ederek, hayatını kaybeden yakınları için dualar ettiler.

Kurban Bayramı öncesi arife gününde, gün boyunca bütün mezarlıklar ziyaretçilerle dolup taştı. Hayatını kaybeden yakınlarına bir Fatiha okumak için mezarlılara akın eden Batmanlılar, yanlarında aldıkları ikramları, mezarlıkta çocuklara ve mezarlık ziyaretine gelenlere dağıttılar.

7’den 70’e her yaştan vatandaş, Kur'an-ı Kerim'lerini alarak mezarlıklara gittiler. Gruplar halinde mezarlıklara gelen vatandaşlar, hayatını kaybeden akrabaları ve yakınları için Kur'an okuyarak duada bulundular. Gün boyu binlerce ziyaretçi ağırladı.

Batman'da vatandaşlar, özellikle Asri Mezarlıklarına akın etti. Yakınlarının mezarının başında Kur’an okuyarak, duada bulunan vatandaşların duygulu oldukları gözlemlendi.

Arife günü dolayısıyla mezarlık ziyaretine geldiğini söyleyen Nizamettin Argün, mezarlığa gelerek ölmüşlerine Yasinler, Fatihalar okuyarak dualarda bulunduklarını ifade etti.

Yağmura rağmen arife gününde halk mezarlıklara akın etti

Nizamettin Argün

Argün, "Bugün arife günü. Mezarlığa gelerek ölmüşlerimizi ziyarete ettik. Annemin mezarında Fatihalar, Yasinler okuyup dualar ettim. Sene içerinde fırsat buldukça mezarlığa geliyoruz. Mezarlığa her geldiğimizde ölümü hatırlayarak duygulanıyoruz. Yarın inşallah bayramdır. Bayramda da sevdiklerimizin ve yaşlılarımızın bayramına gidip tekrar mezarlığa geleceğiz." diye konuştu.

Yağmura rağmen arife gününde halk mezarlıklara akın etti

Ferhat Yalçın

"Akrabalarımızın mezarlarını ziyaret ettik"

Anne ve babasıyla mezarlık ziyaretine geldiklerini belirten Ferhat Yalçın, "Bugün Ramazan ayının son günü ve arife günüdür. Bugün annem ve babamla beraber mezarlık ziyaretine geldik. Mezarlıkta nenemin, dayımın ve teyzekızımın mezarını ziyaret ettik. Böyle önemli günlerde onları yalnız bırakmamak için buradayız. Mezarları başında Yasin okuyor ve dua ediyoruz. Çoğu zaman dünya malına zaman ayırdığımız için bezen mezarlık ziyaretini ihmal edebiliyoruz. Bu da büyük bir eksikliğimizdir. En az haftada bir mezarlığa gelip ölülerimizi ziyaret etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Yağmura rağmen arife gününde halk mezarlıklara akın etti

Şehmus Aslan

"Mezarlığa gelince ölümden ders çıkarmamız lazım"

Mezarlık ziyaretinde ölümü hatırladığını ifade eden Şehmus Aslan, ölümü hatırlayan herkesin insanlarla iyi geçineceğini söyledi: 

Aslan, "Allah’a şükürler olsun Ramazan ayı güzel geçti. Bugün de arife günü olduğu için mezarlık ziyaretine geldim. Burası yeğenimin mezarıdır. Fatiha okuyup dua ettim. Mezarlığa gelince ölümden ders çıkarmamız lazım ve insanlarla iyi geçinmemiz lazım. İnsanlarla tatlı dille konuşup kalplerini kırmamamız lazım."

Yağmura rağmen arife gününde halk mezarlıklara akın etti

İbrahim Üzümcü

Normal günlerde de her perşembe mezarlık ziyaretine geldiklerini belirten İbrahim Üzümcü, "Bugün mezarlığa ailemle beraber geldim. Annem, babam ve diğer akrabalarımızın mezarını ziyaret edip bayramlaştık. Her perşembe günleri mezarlık ziyaretine geliyoruz. Mezarlıkta dua ediyoruz, Kur’an-ı Kerim okuyoruz, Yasin'i Şerif okuyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=