Lütfen bekleyin..



Camiler çocukların hayatının bir parçası haline getirilmeli

07 Mayıs 2022, 13:50 - Okunma: 899

Camilere gelen çocuklara gürültü yaptıkları gerekçesiyle karışılmaması gerektiğini belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, yaptığı yazılı açıklamada, çocuklara cami sevgisinin aşılanması için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Camileri, namazlarla çocukların hayatının bir parçası haline getirmek gerektiğini ifade eden Cihan, çocukların camide oynadığı oyun ve koşuşturmaların cemaat tarafından olumlu karşılanmasının dini bir görev olduğunu kaydetti.

Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla toplumun bütün kesimlerinin camilerde huzurun bulduğu maneviyatın tek adresi olduğuna işaret eden Cihan, yeryüzünün en masum mekânlarının camiler olduğunu dile getirdi.

Yeryüzünün en masum varlıklarının ise çocuklar olduğunu, masum çocuklar kadar kimsenin camilere yakışmadığını kaydeden Cihan, camilerin çocukların ahlaki ve manevi anlamda gelişmesi açısından çok kıymetli mekânlar olduğunu vurguladı.

Camiler çocukların hayatının bir parçası haline getirilmeli

Ahmet Cihan

“Peygamberimiz çocukları mescitten kovmamıştır”

Cihan, “Hazreti Peygamber’in uygulamalarına baktığımız zaman çocuksuz cemaat, cami ve toplum olamayacağını görüyoruz. Bütün konularda olduğu gibi, çocukların camiye alıştırmasında da en büyük fedakârlığı şanlı Peygamberimiz yapmıştır. Yüce Peygamberimiz bizzat çocukların ellerinden tutarak onları mescide getirmiş, çocukça yaptıklarını hoş görmüş, asla onları mescitten kovmamıştır. Sevgili Peygamberimiz namazda çocukların mübarek sırtına çıkmasına müsamaha göstermiş, hutbe irat ederken, mescide giren torunlarını görünce minberden inerek onları kucağına almış ve hutbeye bu şekilde devam etmiştir.” dedi.

“Çocuklar birçok şeyi yaşadığı toplumu gözlemleyerek, taklit ederek öğrenirler”

Camilerin çocukların huzur kaynağı olduğuna işaret eden Cihan, “Çocuklar; birçok şeyi özellikle aile bireylerini ve içinde yaşadığı toplumu gözlemleyerek, taklit ederek öğrenirler. Ailesini namaz kılarken gören çocuk namaza yaklaşır. Camilerimizde büyüklerinin aynı safta namaz kıldığını, ibadet ettiğini gören çocuk için camilerimiz huzur kaynağı olmuştur. Bu sayede de çocuklarımız ezanın birliğe çağrısını, tekbirin ve kıraatin coşkusunu, secdenin ve duanın huzurunu camilerimizde hissedip yaşayacaklardır.” diye konuştu.

“Çocukların camideki koşuşturması olumlu karşılanmalı”

Camileri, namazlarla çocukların hayatının bir parçası haline getirmek gerektiğini vurgulayan Cihan şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın camide oynadığı oyun ve koşuşturmalar cemaatimiz tarafından olumlu karşılanması dini görevimizdir. Çocuklarımıza iyi davranmanız onları ibadete yaklaştırır. Onlarda Müslüman olma bilinci oluşmuş olur. Camilerde çocuklarımıza gösterdiğimiz ilgi alaka ve güler yüz Allah’ın misafirini memnun etmek demektir. Camilerimizde çocukların yaptıkları yaramazlıklardan rahatsız olduğumuz durumlarda onlara iyi davranmak Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklarımızın zihninde, kalbinde, namaz, cami, ibadet konularında olumlu izler bırakmak bütün müminlerin görevi ve sorumluluğudur. Anne babalar çocuklarını camiye alıştırmalı, cami sevgisi ve peygamber sevgisi ile eğitmedirler.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=