Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde kariyer konferansları devam ediyor

12 Mayıs 2022, 18:12 - Okunma: 1919

Batman Üniversitesinde, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten öğrencilerle “Hayatı Okumak ve Kariyer Planı” konferansında bir araya geldi.

Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in de katıldığı konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konferanstaki sunumuna kendini tanıtarak başlayan ve ardından öğrencilere kariyer basamaklarını aşmadaki tecrübelerini aktaran Dr. Biten, başarıdaki en önemli konunun, başarıdan ne anladığımız ve onu ne olarak adlandırdığımız olduğunu ifade etti.

Hiçbir başarının bireysel olarak elde edilmediğini, bir işin sonunda başarılı olunmak isteniyorsa ekip halinde çalışılması gerektiğini vurgulayan Dr. Biten, bir başarının çıkış noktasının düşünmekle başladığını ve o düşüncenin zihnimizde olgunlaşmasından sonra her sorunun üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

Başarının önemli öğelerinden birinin de sabır olduğunun altını çizen Biten sunumuna şu şekilde devam etti:

“Sanılanın aksine sabır, asla zaman kaybı değil ulaşmak istediğiniz hedefteki olgunlaşma evresidir. Ancak çok çalıştıktan sonra sabır göstermeliyiz. Hayat karşımıza çok farklı yollar çıkarır. Hedefimize giden bu yollardan hangisini tercih edeceğimizi; bilgi birikimimiz, altyapımız ve yeteneklerimiz gibi unsurlar belirler. Hedefe ulaşmaya çalışırken asla diğer arkadaşlarınızı geride bırakmak gibi bir yarış içinde olmayın. Amacınız sizden sonra gelenlere sizin seçtiğiniz yolların zorluklarının daha kolay nasıl aşılacağını göstermek yani ardınızdan gelenlere yardım etmek olmalı. Yaşınız, mesleğiniz ne olursa olsun merak duygunuzu ve araştırma ruhunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. Okuma alışkanlığı edinin. Kendinizle uzlaşın böylece içinizdeki yetenekler başarıya doğru sizinle akar. Yeteneksiz olduğunuzu düşünmeyin ve içinizde gizli kalmış yeteneklerinizi keşfetmeye çalışın. Zaman zaman umutsuzluğa, karamsarlığa kapılsanız da asla pes etmeyin. Yapacağınız işleri ertelemeyin.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=