Lütfen bekleyin..



Eczacılar ilaç temininde sorun yaşamak istemiyor

14 Mayıs 2022, 17:05 - Okunma: 3908

Eczacılık Günü münasebetiyle kent merkezinde bulunan eczaneleri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, kimi ilaçların temininde sıkıntı yaşayan eczacıların sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Eczacılık Günü münasebetiyle Batman merkezinde bulunan eczaneleri ziyaret etti.

Ziyaret ettikleri eczanelerin eczacılarıyla görüşen HÜDA PAR heyeti, eczane çalışanlarının sorun ve sıkıntılarının neler olduğunu kendilerinden dinledi. 

Günlerini tebrik eden HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen eczacılar, bu özel günde eczacıları hatırlayan heyete teşekkür etti.

“Eczacılar enflasyona karşı giderlerini karşılamada zorlanıyor”

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, “14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü münasebetiyle kent merkezimizde bulunan eczaneleri ziyaret ettik. Ziyaretlerde, eczacı hocalarımızla görüşüp hem günlerini tebrik ettik, hem de son dönemlerde yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını kendilerinden dinledik, ayrıca sorunlarının çözümü noktasında ne gibi taleplerinin olduğunu sorduk. Tabi bu ziyaretlerle birlikte Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan’ı da arayarak günlerini kutladık. Görüştüğümüz, ziyaret ettiğimiz eczacılar, yüksek enflasyona karşı işletmelerinin giderlerini karşılamada zorlanıyorlar. Kimisi de bazı ilaçların temininde sıkıntı yaşıyorlar. Bazı ilaçların eczanelerde bulunmamasının bir sorun olduğunu ancak bu sorunun kaynağının eczacılar olmadığını söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer eczacıların taleplerine kulak vermelidir”

İlaç krizinin yaşanabileceğini dile getiren Durmaz, “Görüştüğümüz kimi eczacılar, artan döviz kuru ve planlama hataları nedeniyle Türkiye’de daha önce hiç yaşanmayan bir ilaç krizinin yaşanabileceğini söylüyorlar. Ülkede yaşanan ekonomik gelişmeler ile sağlıkta dönüşümden en çok etkilenen meslek gruplarının başında geldiklerini vurgulayan eczacılar, yetkililerin eczacıların taleplerine kulak vermesi ve beklentileri karşılaması gerektiğini dile getiriyorlar. Aynı zamanda eczacılar, üretim ve tedarik kaynaklı ilaç yokluğunun sorumlusunun eczacılar olmadığının bilinmesini istiyorlar.” dedi.

“Eczacıların beklentileri yetkililer tarafından duyulmalıdır”

Eczacıların günlerini tebrik eden Durmaz, son olarak şunları dile getirdi:

“Toplumun farklı kesimlerini ziyaret eden, esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı üzüntülü ve sevinçli günlerinde yalnız bırakmayan parti teşkilatımızla ‘14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü’ dolayısıyla ziyaret ettiğimiz eczacılarımızın şahsında tüm değerli eczacıların günlerini tebrik ediyoruz. Sağlığımıza hizmet eden, insanlık ailesinin verdiği mücadelede tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden olan eczacıların sorun ve beklentilerinin yetkililer tarafından duyulması ve isteklerinin karşılanması gerektiğini dile getiriyoruz.”(İLKHA)








  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=