Lütfen bekleyin..



​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz'dan engelli derneklerine ziyaret

15 Mayıs 2022, 19:47 - Okunma: 910

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, araçlarını Batman’da tamir edemedikleri için mağdur olan engellilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, 10-16 Mayıs arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Batman merkezde bulunan engelli derneklerini ziyaret etti.

İlk olarak Batman Aktif Engelliler Derneği Başkanı Burhan Tunç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden heyet, ardından Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Kaya’yı ziyaret etti.

Derneklerine yapılan ziyaretten dolayı çok sevindiklerini ve mutlu olduklarını belirten dernek yetkilileri, HÜDA PAR heyetine anlamlı düşüncelerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

"Engellilerin sorunları ve talepleri önemsenmelidir"

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Durmaz, "Engelli ve dezavantajlı bireyler sadece yılın belirli günlerinde değil her zaman hatırlanmalıdırlar. Bizler mümkün mertebe bu şiarla hareket ederek onları yalnız bırakmamaya gayret gösteriyoruz. Onlarla bir araya geldiğimizde sorun, sıkıntı ve taleplerini dinliyoruz. Bu seferki ziyaretlerimizde de engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili bazı talepleri oldu. Bizler engelli bireylerimizin sorunlarını ve taleplerini önemsiyoruz. Yetkililer de önemsemeli ve bu konuda atılması gereken adımları geciktirmemelidirler." şeklinde konuştu.

"Engelliler araçlarını Batman’da tamir edemedikleri için mağdur oluyor"

Engelli araçlarının tamirinin Batman’da yapılamadığını belirten Durmaz, "Bedensel engellilerin akülü araçlarının tamiri Batman’da yapılamıyor. Bu engelli bireyler için büyük bir sorundur. Akülü tekerlekli araçları bozulduğu zaman tamiri için servise göndermeleri gerekiyor. En yakın servis Malatya’dadır. Gidip gelinceye kadar uzun bir zaman aradan geçiyor. Bu da engelli bireylerin çok ciddi mağduriyetler yaşamasına neden oluyor. Mağduriyetlerin olmaması için Batman’da engelli araçlarının tamirinin yapılacağı bir atölyenin açılması gerekiyor. Bunun için dışardan bir usta getirilebilir ve o usta engellilere tamirin nasıl yapılacağını öğretebilir. Böyle olursa engelliler için bir istihdam alanı da oluşmuş olur. Bu konuda Valilik ya da Belediye engelli bireylerin ‘Batman’da engelli araç tamir atölyesi açılsın’ talebini dikkate almalıdır." dedi. (İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=