Lütfen bekleyin..



‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

19 Mayıs 2022, 13:46 - Okunma: 1196

Batman’da, yurt içi ve yurt dışından gelen ilahi sanatçılarının katılımıyla halka açık ücretsiz “İlahi Şöleni” düzenlendi. Binlerce Batmanlının yoğun ilgi gösterdiği ‘İlahi Şöleni’, halktan büyük bir beğeni topladı.

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından Hürriyet Mahallesi Şerzan Kurt Parkında akşam saat 20.00’da düzenlenen ilahi şölenine halkın yoğun katılım göstermesi dikkat çekti. Program Şeyh Münir El Cevvad'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Engellilerin de ilgi gösterdiği “İlahi Nağmeler Müzik Şöleni” programında yurt içi ve yurt dışından gelen ilahi sanatçıları tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi.

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

Etkinlik alanını dolduran binlerce Batmanlı da hep bir ağızdan okunan ilahilere eşlik ederek gönüllerince eğlendi. Coşkunun bir an eksik olmadığı şölende katılımcılar sık sık tekbir getirip salavat çekti.

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

İlahi şöleninin sonlarına doğru seslendirilen ilahiler eşliğinde alandaki gençler de halay çekti.

Yoğun ilgiyle karşılanan ilahi şölenine katılanlar ise İLKHA mikrofonlarına duygularını paylaştı. Bu tür etkinliklerin kendilerini çok mutlu ettiğini, sıklıkla yapılmasını istediklerini belirten katılımcılar, bu tür etkinliklerin örf, adet ve geleneklerine daha yakın olduğunu vurguladı.

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

“Batman’a bu yakışır”

İlahi şölenine katılan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin, organizasyonların herkes tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

Davut Şahin

İdeal Gençlik Topluluğunun düzenlediği ilahi şölenine binlerce kişinin iştirak ettiğine dikkat çeken Şahin, şunları söyledi:

“Müthiş bir coşku, katılım, sevinç var. HÜDA PAR olarak şunu söylüyoruz: Gençler eğlenecekse, sevinecekse, coşturulmak isteniyorsa; onlara bir şeyler verilmek isteniyorsa illa zihinlerini ifsat etmek zorunda değiliz. Onların manevi duygularını önemseyecek, değer verecek şekilde de gençlerimizi coşturabiliriz. İşte bu bizim söylediğimiz hususun kanıtıdır, örneğidir. Burada binlerce erkek, binlerce genç kızımız var ve doyasıya eğleniyorlar. Coşku içerisindedirler. Yetkililer bunu görsün, gençler bu şekilde de eğlenebiliyor. Aslında Batman’a bu yakışır. İmanlı Müslüman Kürd halkına bu yakışır. Bunu çoğaltmamız lazım. Bu ortamı hazırlarsak gençlerimiz buraya da gelecektir. Bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum.”

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

Muhammed Hüseyin Ayyıldız

“Batman’ı kötü gösteren etkinlikleri bertaraf etmek için böyle bir program düzenledik”

Ahlak dışı etkinliklere karşı böylesi bir program tertiplediklerini belirten İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Muhammed Hüseyin Ayyıldız, “Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu olarak böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Böyle bir etkinlikle Batman’ımızın dindarlığını ortaya çıkarmak, daha fazla nasıl İslam’a açtır bunu göstermek, insanları ahlak dışı etkinliklerle etkileyen, Batman’ı kötü gösteren etkinlikleri birazda bertaraf etmek için böyle bir program düzenlemek istedik. Elhamdülillah Batman halkı bizi yanıltmadı. Yine her zamanki gibi dindarlığını ortaya koydu. Ahlak dışı etkinliklere karşı olduğunu alanı doldurarak bizlere gösterdi.” dedi.

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

Aliye Sevim

“Daha büyük programlar yapılmalı”

İlahi şölenine katılan Aliye Sevim ise bu tür etkinliklerin sıklıkla yapılmasını istedi. Sevim, “Böyle programların düzenlenmesi bence çok güzel bir şey ve bunu halkımıza aşılamakta çok güzel bir şeydir. Böyle programların daha sık yapılması bence daha iyi olur. Çünkü halk bu tür etkinliklere daha çok katılım gösteriyor. Daha büyük programların yapılması bence daha iyi olur. Bu tür programa katılımında olması beni çok mutlu ediyor.” diye konuştu.

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

Ali Kemal Aşkın

“Bu tür programların daha sık yapılmasını istiyoruz”

Bu tür etkinlikleri istediklerini belirten Ali Kemal Aşkın da şunları söyledi: “Batman Üniversitesi öğrencileri olarak bu tür programların daha sık yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü yoğun katılımdan da belli oluyor. Batman halkı bu tür programlara aç. Yakın zamanda ahlakımıza, örf, adet ve geleneklerimize uygun olmayan konserler yapıldı. Bizler, bizi İslam’dan uzaklaştıran konserler istemiyoruz. Bizi daha çok İslam’a yakınlaştıran, adetlerimize daha yakın olan bu tür ilahi şölenlerini istiyoruz.”

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

Muhammed Veysi Dursun

“Bu ilahi şöleni içimizi rahatlattı”

İlahi şölenine katılan engelli Muhammed Veysi Dursun, “Batman’da bu ilahi şölenini düzenleyenlerden Allah razı olsun. Daha önce Batman’da yapılan ve gençleri yozlaştıran müzik festivallerinden dolayı baya sıkılmıştık. Bu ilahi şöleni bir nebze de olsa içimizi rahatlattı. Ailece geldik. Çok güzel bir duygu. Bu duyguyu herkesin yaşamasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

Abdussamed Gökçe

“Bu ortamların artmasını istiyoruz”

Bu tür organizasyonların devlet eliyle icra edilmesi gerektiğini dile getiren Abdulsamed Gökçe, “Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğunun düzenlemiş olduğu ilahi şölenine geldim. Gerçekten burada gerek Allah’ın isminin yüceldiği gerekse de Peygamber efendimize salavat getirildiği bir ortamdayız. Biz bu ortamların devlet tarafından düzenlenmesini istiyoruz. Bu tür ortamlar Allah’ın razı olduğu, Peygamberin sevdiği ortamlardır. Bu ortamların artmasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

‘İlahi Şöleni’ne binlerce Batmanlı katıldı

Mehmet Furkan Altun

“Bu tür etkinlikler her yıl düzenlenmeli”

İlahi şölenine katılan Mehmet Furkan Altun ise şunları kaydetti: “Bu tür etkinlikleri çok seviyoruz. Her yıl düzenlenmesini istiyoruz. ifsadın düzenlemiş olduğu etkinliklere karşı böyle etkinliklerin düzenlenmesi çok hoş bir şeydir. Böyle etkinliklerin sürekli olmasını istiyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=