Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Gençliği selamette olmayan bir toplumun geleceği karanlıktır

19 Mayıs 2022, 22:48 - Okunma: 6956

​HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstanbul'da 2'ncisi düzenlenen 'Batman Tanıtım Günleri' vesilesiyle Batmanlı hemşerileriyle bir araya geldi. Yapıcıoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Batman Tanıtım Günleri" İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenleniyor.

Batman Tanıtım Günleri'nin açılışına birçok siyasi parti ve STK'nın temsilcisinin yanı sıra HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

Beraberinde genel başkan yardımcıları Abdullah Aslan, Mehmet Eşin, Mahmut Şahin, Mahmut İrtem, İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik ve çok sayıda partili ile açılışa katılan Yapıcıoğlu hemşerileriyle buluştu.

Programın açılışında Batmanlılara kısa bir konuşma gerçekleştiren Yapıcıoğlu programı düzenleyen İstanbul Batman Dernekleri Federasyonu'na teşekkür etti.

Program sonrası İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Gençliği selamette olmayan bir toplumun geleceği karanlıktır

İstanbul gibi büyükşehirlerde memleketin farklı şehirlerinin tanıtım günlerinin gerçekleştiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bugün de sıra Batman Günleri'ndeydi. Batmanlı hemşerilerimizi, kardeşlerimizi ziyaret etmek; Batman'ın tanıtımına ya da Batman'ın yöresel ürünlerinin tanıtımına bir katkımız olur düşüncesiyle davet üzerine geldik. Konfederasyon, İstanbul'da bulunan farklı ilçelerdeki Batmanlı hemşeri derneklerinin oluşturduğu bir üst çatıdır. Böyle bir organizasyon tertip etmişler bizi de davet ettiler, geldik katıldık. Memleketimizin bazı ürünlerini tatma fırsatı bulduk, uzun süredir görmediğimiz bazı hemşerilerimizi burada görme imkânı bulduk. Organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum, hayırlara vesile olsun inşallah." dedi.

"İfsad kokusu aldığımız her yerde o ifsad projesinin önünde set olmak için bir çaba sarf ediyoruz"

Bazı kesim ve odakların hem sanatsal etkinlikleri hem de bazı özel günleri kendi ideoloji ve ifsad projelerini yaymak için bir fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını belirten Yapıcıoğlu, "Biz de ifsad kokusu aldığımız her yerde o ifsad projesinin önünde set olmak için bir çaba sarf ediyoruz. Elbette yaptığımız sanatsal olana karşı çıkmak ya da şu veya bu siyasi görüşe katılmadığımız için onu engelleme çalışması değildir. Ama ifsad projesini kim yaparsa yapsın; bu hangi dünya görüşünden gelirse gelsin eğer topluma zararlı ise bunun olmaması için ortaya bir tepki koyuyoruz. Çok şükür, çok sefer bu tepki farklı kesimlerden de destek alıyor ve bu tepki büyüyünce bunlar sonuç veriyor ve o ifsad projeleri akamete uğruyor. Bütün halka çağrımdır, bütün milletimize çağrımdır; siz eğer gelecek nesillerinizin ifsad olmasını istemiyorsanız bana ne demeyin, neme lazım demeyin, sessiz kalmayın, tepkinizi ortaya koyun. Elbette bu tepkiyi koyarken meşru sınırları hiç kimse aşmasın istiyoruz, bu konunun altını çiziyorum ama tepkisiz kalırsak da alanımızı daraltacaklar ve kendi düşüncelerini, kendi hayat tarzlarını bize dayatacaklar. Hatta toplumu toptan ifsad ederek belki gelecek nesillerimizin helakına veya bütün bütün başkalaşmasına giden yolları açacaklar. İnşallah biz bunlara izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

"Bilinçli bir şekilde gençliği yoldan çıkarmaya, gençliği bunalıma sürüklemeye çalışıyorlar"

İfsad projelerinin daha çok kadın ve gençlik üzerinden yürütülmeye çalışıldığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Belli bir yaşı geçmiş olan yaşlıların; düşüncelerinde, duruşlarında ya da ahlaki yapılarında çok ciddi bir değişiklik olmayacağını biliyorlar ama körpe zihinleri idlal etmek için, onları şaşırtmak için, onları kafalarını bulandırmak için çok özel projeler yürütüyorlar. Bunu bazen sanat adı altında yapıyorlar bazen başka isimler altında yapıyorlar ama neticede ne yaptıklarını biliyorlar. Bilinçli bir şekilde gençliği yoldan çıkarmaya, gençliği bunalıma sürüklemeye çalışıyorlar. Çünkü biliyorlar ki; bir toplumun gençliği bozulursa toplumun kendisi bozulur. Gençliği selamette olmayan bir toplumun geleceği karanlıktır. Onlar bunu bildiği için gençleri kendilerine benzetmeye çalışıyorlar ya da kendi ifsat projelerinin birer aparatı haline ya da işçisi haline getirmeye çalışıyorlar. Biz de buna karşı bir tepki koyarak bunu durdurmaya çalışıyoruz." diye belirtti.

"Onlar belki birilerini derin uykulara, gaflet uykularına daldırarak bunu yapmaya çalışıyorlar biz de toplumu uyandıracağız"

İfsad projelerinin özellikle kadınların üzerinden yürütüldüğünün altını çizen Yapıcıoğlu, "Kadını hedef seçmelerinin şöyle bir nedeni var; kadınlar hem toplumun yarısıdır hem de geri kalan yarısının ilk öğretmenidir, mürebbisidir, onun terbiyecisidir. Eğer kadınlar, onların istediği çizgide bir yola girerlerse toplumun geleceği onların istediği şekilde bir hal alacaktır. Bu da Merhum Aliya İzzetbegovic'in çok veciz bir şekilde söylediği şeyi hatırlatıyor bize; 'Savaş ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir' Bizi kendilerine benzetmeye çalışıyorlar. Onlar çöktüler, onlar bu çöküşü yaşadıkları için diğer toplumlara da yaşatmak istiyorlar ama inşallah bunu başaramayacaklar. Onlar belki birilerini derin uykulara, gaflet uykularına daldırarak bunu yapmaya çalışıyorlar, biz de toplumu uyandıracağız. Bütün uyuyanları uyandırmak için bir tek uyanık yeter." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=