Lütfen bekleyin..



Batman Umut Kervanından hayırseverlere ‘Kurban” çağrısı

02 Haziran 2022, 10:00 - Okunma: 724

Batman Umut Kervanı Derneği Başkanı Salih Güzel, yaptığı açıklamada, ‘Kurbanınız Umut Olsun’ temasıyla 2022 yılı kurban çalışmalarına ilişkin tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Açıklamasında Güzel, Batman Umut Kervanı olarak, hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda kurbanlıkların temininden hijyen ortamda kesimine, paketlenip yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar bütün süreçleriyle yardımcı olamaya hazır olduklarını belirtti.

Kurbanın, Rabbimize yakın olmaya, sevgisini ve rızasını kazanmaya, verilen nimetlere şükretmeye vesile bir ibadet olduğunu anımsatan Güzel, kurban ibadetinin aynı zamanda içinde hem birey hem de toplumsal yararı barındıran bir ibadet olduğuna dikkat çekti.

“Kurban Allah’a bağlılığın sembolü mali bir ibadettir”

Kurbanın paylaşarak müminlerin birbirleriyle yakınlaşması olduğunu dile getiren Güzel, “Kurban, İslam’ın şiarı, Allah’a bağlılığın sembolü mali bir ibadettir. Rivayetlerde Hazreti Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem)’in kurban ibadetini hicretin 2’nci yılından vefatına kadar, her yıl kurban kestiği şeklindedir. Müslümanlarda bu sünneti seniyeye uyarak o günden bugüne kurban ibadetini icra etmektedirler.” dedi.

Batman Umut Kervanından hayırseverlere ‘Kurban” çağrısı

Salih Güzel 

“Toplumda yardımlaşma ve kardeşliği, sevgiyi güçlendirecek çalışmaları ibadet bilinciyle yapmaktayız”

Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gördüklerini vurgulayan Güzel, şöyle devam etti:

“Batman Umut Kervanı olarak yıllardır, kurban ibadetini yerine getiren hayırseverlerimiz ile yetim ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında, köprü vazifesi görerek, toplumumuzda dayanışma ve yardımlaşma ile kardeşliği, barışı ve sevgiyi güçlendirecek çalışmaları ibadet bilinciyle icra etmekteyiz.” 

“Kurbanınız umut olsun”

Kurban ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydeden Güzel, “Kurban ibadetinin yapılacağı kutsal bir mevsimin daha gölgesi üzerimize düştü. Umut Kervanı olarak üzerimize yüklenen toplumsal sorumluluk ve ibadet anlayışıyla, çalışma paydaşlarımızla ‘Kurbanınız Umut Olsun’ temasıyla 2022 kurban organizasyonumuz için başta Batman olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında 25 ayrı ülkede altyapı hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

“Hayırseverlere yardımcı olmaya hazırız”

Kurban bedellerini açıklayan Güzel, “Batman Umut Kervanı olarak, hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda, kurbanlıkların temininden hijyen ortamda kesimine, paketlenip yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar, bütün süreçleriyle yardımcı olamaya hazırız. Bu yıl yurt içi kurban hisse bedellerimiz 2 bin 250 TL’den başlamaktadır. Yurt dışı kurban hisse bedellerimiz ise 75 Euro’dan başlamaktadır. Hayırseverler vekâletlerini, dernek büromuza gelerek bizzat verebilecekleri gibi ödemelerini kurumumuz banka hesaplarına yaparak, telefon ile de verebilirler.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=