Lütfen bekleyin..



Batman’da vatandaşlar kış hazırlığına erken başladı

06 Haziran 2022, 14:15 - Okunma: 928

Batman’da henüz sıcak yaz aylarının başlarında kimi vatandaşların şimdiden yakacak malzemesi alarak kışa hazırlık yapması dikkat çekti.

Sık sık yaşanan fiyat artışlarından dolayı kışa hazırlık yaptıklarını belirten vatandaşlar, bu durumun kendilerine avantaj sağladığını belirti.

Batman merkez Yeni Mahallede ikamet eden memur emeklisi Abbas Bağrıyanık (77) her yıl eylül- ekim aylarında başladığı kış hazırlıklarına bu sene birçok şeyde yaşanan fiyat artışları nedeniyle erken başladığını belirti.

Kışlık odunlarını normal şartlarda yaz aylarının sonlarında aldığını söyleyen Bağrıyanık, son zamanlarda yaşanan fiyat artışları nedeniyle bu sene yaz ayının başında kışlık odununu alarak yaşanacak fiyat artışlarından etkilenmek istemediğini ifade etti.

“Erken almamın sebebi sürekli yaşanan fiyat artışları”

Evi sobalı olduğu için her sene odun aldığını belirten Bağrıyanık “Emekli memurum. Evimiz sobalı olduğu için kışlık odunlarımızı erken alıyoruz. Tabi her gün değişen fiyatlardan dolayı bu sene biraz daha erken aldık. 77 yaşındayım ve Allah’a şükürler olsun sağlığım da yerinde. Kendi işlerimi kendi ellerimle görüyorum. İşimi hiç kimseye bırakmıyorum.” ifadelerini kullandı.

“2 bin liraya aldığı odunu 3 ay sonra 2 bin 350 olacağını söylediler”

Normal yıllarda kış hazırlığını yaz aylarının sonlarında yaptığını belirten Bağrıyanık “Normal yıllarda kışlık odunlarını aslında eylül ya da ekim aylarında yağmur yağmadan önce alırdım. Ama bu sene fiyatların tekrar yükseleceğini söyledikleri için erken aldım. Tabi daha yaz aylarının başındayız ve sıcaklarda en ez 45-50 dereceye çıkacaktır. Kesilmiş odunun tonunu 2 bin liraya aldım ama 2-3 ay sonra bu fiyatın 2 bin 350 lira olacağını söylediler. Bu nedenle bende bugün aldım.” dedi. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=