Lütfen bekleyin..



Emekliler, bayram ikramiyesinin en az bir kurban parası kadar olmasını istiyor

08 Haziran 2022, 13:46 - Okunma: 588

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı yazılı açıklamada, bayram ikramiyeleri ve emekli maaşı zamları artışının en az bir kurban parası kadar olması gerektiğini söyledi.

Emeklilerin zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüğünü belirten Ekmen, “2017 yılından bu yana emekli ikramiyesi bin TL iken, ağır pandemi şartları ve ekonomik zorluklar içerisinde bin 100 TL olmuştur. Yükselen enflasyon ve artan zamlara karşı bayram ikramiyelerinde de artış olması gerektiğini savunuyoruz.” dedi.

Emeklilere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ekmen, “Emeklilerimiz, daha rahat yaşama koşullarına sahip olmak istemekte çok haklı. Çünkü bu ülkenin her karışında onların alın teri var. Bu ülkenin emeklisine sahip çıkmak, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Emeklilerimiz, Kurban Bayramı ikramiyesinin en az bir kurban parası kadar olmasını istiyor.” ifadelerini kullandı.

14 milyona yakın emeklinin taleplerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade eden Ekmen, şöyle devam etti: “Emeklilerimizin gözü, kulağı, bayram ikramiyesinde. Dilerim bu kez emeklilerimizin isteği geri çevrilmez. Emeklilerimiz bu bayram en azından bir kurban kesecek kadar bayram ikramiyesi istemektedir.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=