Lütfen bekleyin..



Batman’da PKK’nın katlettiği öğretmen anıldı

10 Haziran 2022, 12:15 - Okunma: 794

Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, katledilişinin beşinci yıl dönümünde Batman Üniversitesinde gerçekleştirilen törenle anıldı.

Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma törenine, Doç. Dr. Yüksel Özgen, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcıları İbrahim Güneş ve Kadir Kılıç, sivil toplum kuruluşları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Öğretmen olmasının yanı sıra Batman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzikoloji Anasanat Dalı öğrencisi de olan Şenay Aybüke Yalçın’ı anma töreninde bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 9 Haziran 2017 tarihindeki Haziran güneşinin bir kor olup Kozluk’a düştüğünü ve bu korun, yalnız Batman’ın değil tüm Türkiye’nin sinesini yaktığını dile getirdi.

Demir konuşmasına şu şekilde devam etti: “Binlerce Aybüke, aynı heyecanla, aynı inançla, aynı azimle öğretmen olacak; cehaletin karşısına dikilecek. Doktor olacak, tüm yaralarımızı saracak. Savcı olacak, hâkim olacak hainlere aman vermeden adaleti sağlayacak.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=