Lütfen bekleyin..



Batman’da siyer yarışması yapıldı

11 Haziran 2022, 13:00 - Okunma: 673

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi tarafından lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Siyer-i Nebi Yarışması” gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş, bu sene tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da düzenlenen yarışmanın geleneksel hale geldiğini söyledi.

Yarışmanın yoğun bir katılımla gerçekleştiğini belirten Demirtaş, “Peygamber Efendimizin hayatını gençlere anlatabilmek amacıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından her sene düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması bu sene de Türkiye’nin 81 ilinde ve bütün bölgelerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sınavın sonuçları ise 30 Haziran tarihinde açıklanacak.” dedi.

Yarışma sonucunda Türkiye geneli ve yerel düzeyde ödüller verileceğini ifade eden Demirtaş, şöyle dedi:

“Yarışmaya katılan öğrencilerin en büyük ve paha biçilemez kazancı ise Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmek olacaktır. Siyer-i Nebi Yarışması ile Peygamber Efendimizin hayatını, mücadelesini ve mücahedesini ortaokullu ve liseli gençlere anlatmak ve onların öğrendiklerini hayatlarında işlemeleri amaçlanmıştır. Siyer-i Nebi Yarışması; ortaokullu ve liseli gençlerde O’nun hayatını en güzel şekilde okuyarak, anlayarak ve yaşayarak nasıl ‘yeni bir dünya’ kurmaları gerektiğini öğrenmeleri ve bu mücadeleyi yürütenlerin bir parçası haline gelmeleri için yapılan yarışmadır.”(İLKHA)






  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=