Lütfen bekleyin..



Batman’da KOSGEB desteğiyle bin 166 üniversite mezunu istihdam edildi

21 Haziran 2022, 12:07 - Okunma: 2425

KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, yaptığı açıklamada, salgın sürecinde zorluk çeken işletmelere “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” kapsamında 116 milyon TL faizsiz destek verdiklerini söyledi.

Batman’da faaliyete konulan desteğin başarıyla uygulandığını belirten Fidan, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteren Covıd-19’un ekonomik etkilerini azaltmak, imalat ve salgın etkilerinin nispeten yüksek olduğu bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Destek kapsamında işletmelerin geçmiş dönem istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerini amaçladıklarını vurgulayan Fidan, “Mikro ve Küçük işletmelere Hızlı Destek Programı” kapsamında üniversite mezunu bin 166 personelin istihdamına destek sağlandığını kaydetti.

“530 işletmenin tamamı desteğin ilk taksitini aldı”

Batman'da 530 işletmenin program başvurusunun onaylandığını aktaran Fidan, bu personellerin en az bir sene çalıştırılmasının zorunlu kılındığına işaret etti.

Fidan, “Program kapsamında 2 personel istihdam eden mikro işletmelere 200 bin TL, 5 personel istihdam eden küçük işletmelere 500 bin TL geri ödemeli destek sağlanması ön görülmüştür. Bu desteğin işletmelere ödemesi 2 taksit halinde olup 530 işletmenin tamamı desteğin ilk taksitini almıştır.” dedi.

“KOSGEB Batman Müdürlüğü 18’inci il oldu”

Şu ana kadar ödenen toplam destek tutarının 58 milyon 300 TL olduğunu belirten Fidan, şöyle devam etti:

“İkinci taksitlerin ödenmesi ile birlikte bu tutar 116 milyon 600 TL olacaktır. Desteğin geri ödemesi ise tamamen faizsiz ve 4'er aylık dönemler halinde 6 taksit olarak 2 yıl sonra başlayacaktır. KOSGEB Batman Müdürlüğü Türkiye geneli sağlanan bu desteğin iller bazında sıralamasında 18’inci olmuştur.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=