Lütfen bekleyin..



TEKSİAD: Artan maliyetler tekstili bitirebilir

23 Haziran 2022, 15:30 - Okunma: 2529

Batman Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, artan maliyetlerin tekstili bitirme noktasına getirdiğini, asgari ücreti arttırmanın ise çare olmadığını belirtti.

Açıklamasında Öztürk, maliyet artışları, enerji zamları her geçen gün artmaya devam etmesinin yanı sıra asgari ücrette beklenen artışın, tekstil müşterisinin farklı pazarlara yönelmesine sebep olacağına vurgu yaptı.

Devam eden enerji zamları ve maliyetlerde yaşanan artışların asgari ücretin arttırılmasına çare olmadığını ifade eden Öztürk, bunun yerine ekonomik istikrarın sağlanması, enflasyonun dizginlemesi gerektiğini kaydetti.

Ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan, zamlardan dolayı artan maliyetler sonucunda global bir pazarı olan tekstil sektöründe yurt dışı müşterilerinin yeni pazarlara yöneldiğini kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:

“İŞKUR destekleri ile alınan vasıfsız personellerin istihdam süresinin 3 katına çıkarılması işsizliği azaltmanın aksine işsizliği arttıracaktır. Zaten artan ve artmaya da devam eden maliyetlerden dolayı zorlanan işletmeler İŞKUR desteklerini de verimli bir şekilde kullanamayacağı için büyük zorluklarla karşı karşıya kalacaktır. Sektör olarak beklentimiz bu mevzuatın bir an önce revize edilmesidir.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=