Lütfen bekleyin..



Kur’an Nesli Platformu: Çocuklarınızı camilerle buluşturun

24 Haziran 2022, 10:46 - Okunma: 843

Yaz Kur’an Kurslarına ilişkin açıklama yapan Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, ebeveynlere, çocuklarını yaz dönemini faydalı geçirebilmeleri için camilere göndermeye çağırdı.

Bu yıl Yaz Kur’an Kurslarının 27 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacağı bilgisini paylaşan Sütçü, ailelerin çocukları için bu yaz dönemini verimli bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların camiyle bağlarının kuvvetlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sütçü, erken yaşlarda namazı ve Kur’an-ı öğrenmesi için onları, yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirebilecekleri camilerle buluşturmaya gayret sarf etmek gerektiğini kaydetti.

Bu minvalde her sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaları ve programları desteklediklerini dile getiren Sütçü, ailelere çocuklarını camilere göndermeye çağırdı.

“Televizyon, sanal oyunlar çocukların gelişimini olumsuz etkiler”

Uzun ve yorucu bir eğitim öğretim yılının ardından yaz tatili dönemine girdiklerini anımsatan Sütçü, “Yorucu bir seneyi geride bırakan çocuklarımız için bu tatil sürecini nasıl değerlendirmeliyiz diye düşünen velilerimize tavsiye babından diyoruz ki, sevgili anne ve babalar, çocuklarımız açısından bu süreci en güzel şekilde değerlendirebilmenin yolu onların camilerle olan bağlarını kuvvetlendirmekten geçer. Aksi takdirde telefon, televizyon ve sanal oyunlarla ruh ve zihin dünyaları daha fazla yara alacak ve gelişimleri olumsuz şekilde etkilenecektir.” dedi.

Kur’an Nesli Platformu: Çocuklarınızı camilerle buluşturun

Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü

“Çocuklarımıza güçlü bir maneviyat kazandırmalıyız”

Çocukları ve gençleri bekleyen tehlikelerin farkında olmak gerektiğini vurgulayan Sütçü, şöyle devam etti:

“Gençliğin maruz kaldığı tahribattan dert yakınıyorsak bu gidişatı engellemek adına onlara güçlü bir maneviyat kazandırmamız gerektiğini bilmemiz gerekir. O halde çocuklarımızın erken yaşlarda namazı ve Kur’an-ı öğrenmesi, güzel arkadaşlıklar edinmesi için onları, yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirebilecekleri camilerle buluşturmak için çaba sarf etmeliyiz. Bu hususta her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaları ve programları son derece anlamlı buluyor ve destekliyoruz.”

“Dini bilgiler ile Kur'an eğitiminin yanı sıra birçok sosyal etkinlik yapılacak”

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl 90 bini aşkın camide düzenleyeceği 2022 Yaz Kur’an Kurslarını 27 Haziran’dan itibaren başlatacağını anımsatan Sütçü, “İtikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden oluşan dini bilgiler eğitimi ile Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra birçok sosyal etkinliğin de gerçekleştirileceği bu kurslar 26 Ağustos’a kadar devam edecek.” diye konuştu.

“Tüm anne babaları, çocuklarını camilere göndermeye davet ediyoruz”

Konuşmasının devamında ailelere çağrıda bulunan Sütçü, “Kur’an Nesli Platformu olarak bu çerçevede çocuklarımızın okuldan uzak kaldıkları bu yaz dönemini faydalı bir şekilde geçirebilmesi için tüm anne babaları, çocuklarını camilere göndermeye davet ediyoruz. Sorumluluk sahibi herkesin de bu konuda daha fazla duyarlılık göstermesi ve yürütülen çalışmaların tatil dönemi ile sınırlı kalmayıp yılın tümüne yayılması ve hatta okul müfredatına da yerleştirilmesi için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=