Lütfen bekleyin..



Fatih Erbakan: Ekonomik zorluklar sebebiyle evlenme oranları azaldı, boşanmalar arttı

25 Haziran 2022, 18:50 - Okunma: 4881

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Ekonomik zorluklar sebebiyle evlenme oranları azaldı, boşanmalar arttı. Böylece dış güçlerin ekmeğine yağ sürülmüş oldu.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin birinci olağan il kongresine katılmak üzere Batman’a geldi.

Ahmet Güneştekin Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede bir konuşma yapan Fatih Erbakan, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi.

“Bölge insanı işsizlikten muzdarip”

Bugün bölgede her iki gençten bir tanesinin veya bazı yerlerde 3 gençten 2’sinin işsizliğin pençesine düştüğünü belirten Erbakan, Türkiye’de işsizlik belasının en çok yaşandığı bölgelerin bu bölgeler olduğunu söyledi. Erbakan, “Neden? O üretime, istihdama, ihracata yönelik tesisler birer birer kapatıldığı, yok edildiği için bugün bölge insanı işsizlikten muzdarip. İşe girse de ne olacak? İşe girse de asgari ücret adı altında sefalet ücretiyle yaşam savaş vermek mecburiyetinde kalıyor.” dedi.

“Gençlerin evlilik masraflarını karşılayabilmeleri mümkün değil”

Bugün bölgedeki gençlerin evlenemediklerine dikkat çeken Erbakan, şöyle devam etti:

“Neden? Çünkü evlilik masraflarını karşılayabilmeleri mümkün değil. Veya evlenmeye kalkarlarsa da 10-20 sene boyunca kendilerini taahhüt altına sokacak olan borçların altına imza atıyorlar. Anneleriyle, babalarıyla birlikte bu borçların altına giriyorlar ve perişan oluyorlar. Neden? Asgari ücret bugün açlık sınırının altında, bir de o asgari ücreti dahi bulamayan milyonlarca genç var da onun için.”

Fatih Erbakan: Ekonomik zorluklar sebebiyle evlenme oranları azaldı, boşanmalar arttı

“Öyle illerimiz var ki asgari ücretin tamamını verseniz dahi evin kirasına yetmez”

“Bugün evlenmek isteyen gençlerimiz maliyetler altında ezilirken başlarını sokacak bir ev dahi bulamayacak noktaya gelmişlerdir” diyen Erbakan, “Neden? Çünkü kiraların artışı hepinizin malumu. Öyle illerimiz var ki asgari ücretin tamamını verseniz dahi sadece evin kirasına bile yetmez. Bu şehirlerde bir asgari ücretle bu insanlar nasıl evlenecek?” diye sordu.

“Ailesiz bir toplum istiyorlar; evlenmemizi, yuva kurmamızı istemiyorlar”

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenme oranlarının azaldığına işaret eden Erbakan, şunları söyledi:

“Evlenme yaşı gecikti ve maalesef en çok da ekonomik zorluklar sebebiyle boşanma oranları arttı. Böylece dış güçlerin ekmeğine yağ sürülmüş oldu. Onlar evliliksiz, ailesiz bir toplum istiyor, evlenmemizi, yuva kurmamızı istemiyor; boşanmaların çoğalmasını istiyor, evlenmenin ortadan kalkmasını istiyor ve bu ekonomi yönetimiyle, bu ekonomik şartlarla aslında dış güçlerin ekmeğine yağ sürülmüş oluyor.”

Milyonlarca vatandaşın büyük bir sıkıntı içinde yaşam mücadelesi verdiklerini vurgulayan Erbakan, vatandaşlar indirimli ekmek alsınlar diye İstanbul’da belediyelerin ekmek kuponları dağıttığını kaydetti.

Fatih Erbakan: Ekonomik zorluklar sebebiyle evlenme oranları azaldı, boşanmalar arttı

“Enflasyonun altında verdiğin, maaş zammı sayılmaz”

Resmi enflasyonun yüzde 75’e dayandığını aktaran Erbakan, “Gayri resmi bağımsız kuruluşların hesapladığı yıllık bazlı enflasyon yüzde 156’ya dayanmış. Şimdi maaşlara ‘yüzde 40 ilave artış yapacağım, yılbaşında da yüzde 50 yaptım’ diyor. Yapsan ne olacak? Yüzde 156 enflasyon olan yerde eksi yüzde 60 maaş zammı yapmış oldun. Bu bir maaş zammı sayılmaz. Enflasyonun altında verdiğin hiçbir şey matematik olarak bir maaş zammı sayılmaz.” ifadelerini kullandı.

“Asgari ücretli 5 kişilik bir ailenin sadece kuru ekmek yiyerek ay sonunu nasıl getireceğinin hesabını yapın da görelim”

Bugün ülkede insanların ekmek derdine düştüklerini belirten Erbakan, ekmek parasıyla başa çıkabilmenin toplumun çok önemli bir kısmı için beka meselesi haline geldiğini ifade etti.

Erbakan, “Bugün asgari ücretli 5 kişilik bir ailenin sadece kuru ekmek yiyerek ay sonunu nasıl getireceğinin hesabını yapın da sizi bir görelim demekten kendimizi alamıyoruz. 30 liraya mazot, 5 liraya ekmek, dünyanın en pahalı elektriği, akaryakıtı, doğal gazı; asgari ücret sadece ev kirasına dahi yetmezken bir de bu maliyetler, masraflar nasıl karşılanacak? Vatandaşın ay sonunu getiremediği, ekmek derdine düştüğü bir ortamda başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere sayın milletvekillerinin ek bütçe yoluyla kendi maaşlarına hatırı sayılır bir oranda zam yapmasını da bu vatandaş gözden kaçırmamıştır. Bir köşeye not etmiştir. İlgililer zamanı geldiğinde, 2023 seçimlerinde seçim karnesinde vatandaşın o notlarını çok iyi bir şekilde göreceklerdir.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..
Sason’a çıkarma yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı..
Ulu Camii Sokağı ve Alo Tevşo esnafını ziyaret eden Batman Milletvekili ve ..
Seçim çalışmasını sürdüren HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..
Bankalar Caddesi esnafını ziyaret eden Batman Milletvekili ve HÜDA PAR Bele..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=