Lütfen bekleyin..



Batman’da ilk defa kan değişimi yapıldı

28 Haziran 2022, 11:10 - Okunma: 4055

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinin yaklaşık bir yıldır kritik çocuk hastaların takibini yaptığı bildirildi.

Daha önce de çocuklarda ilk kez uygulanan yöntemleri Batman’a ve hastaneye kazandıran çocuk yoğun bakımda yeni bir ilke daha imza atıldı.

Tıp literatüründe Plazma Exchange olarak tanımlanan ve halk arasında Kan Değişimi olarak bilinen yöntem ilde ilk defa Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde başarıyla gerçekleştirildi.

Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz, kan değişimi işleminin çok ağır nörolojik hastalıklar, karaciğer bozuklukları, zehirlenmeler, kanama bozuklukları gibi durumlarda kullanıldığını belirtti.

Hastadan alınan kirli ve hastalık nedenini oluşturan kan hücrelerinin vücuttan temizlenerek yerine taze hastalıksız kan hücreleri verildiğini aktaran Yavuz, şöyle devam etti:

“İşlemin yapılabilmesi için kritik hasta takibi yapılabilen merkezler gerekmektedir. Yoğun bakımımızda artık bu şekilde ciddi hastalıklar sevk edilmeden takip ve tedavi edilebilmektedir. Sadece büyük üniversite hastanelerinde yapılabilen bu işlemi biz ağır nörolojik problemi olan 15 yaşındaki hastamızda başarıyla 3 seans halinde uyguladık. Yoğun bakım sürecini atlatan hastamızın normal servise devrini planlamaktayız."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=