Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi’nden yeni protokol girişimleri

29 Haziran 2022, 13:50 - Okunma: 1592

Batman Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı, Dicle Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesinin de paydaş oldukları “Erasmus Yükseköğretim Arkeoloji Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” protokolünü imzaladı.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen imza törenine, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı  İlker Astarcı, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin katıldı.

Protokolün imza törenine katılan Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, imzalanan protokolün yanı sıra ajansın faaliyet alanları ve işleyişi hakkında da bilgiler verdi.

Yükseköğretim alanında bölgesel iş birliklerini önemsediklerini ifade eden ve bu türden projelerin kurumlar arasında güçlü bir sinerji oluşturma kapasitesine sahip olduğuna dikkat çeken İlker Astarcı, konsorsiyumun taraflar için hayırlara vesile olmasını diledi. 

Protokol ile ilgili açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu önemli projede Türkiye Ulusal Ajansı ve bölge üniversiteleri ile ortak çalışmalar yapacak olmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Batman Üniversitesinin Erasmus Programı kapsamında nitelikli ve ileriye dönük çalışmalar yaptığının altını çizen Rektör Demir, hem yurt dışından üniversiteye gelen hem de üniversiteden yurt dışına giden öğrenci sayısını artırmak istediklerini belirtti.

Üniversite olarak projenin her aşamasında akademik ve teknik destekte bulunacaklarını söyleyen Rektör Demir, projenin tüm paydaşlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=