Lütfen bekleyin..



Batman enerji zirvesi üniversite ev sahipliğinde başlıyor

29 Haziran 2022, 16:30 - Okunma: 681

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite olarak seçilen Batman Üniversitesinde “Batman Enerji Zirvesi” düzenleniyor.

Batman Üniversite ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 30 Haziran–2 Temmuz tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan zirveye, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi, Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, Batman Valisi Ekrem Canalp, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve TOBB Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın yanı sıra alanında uzman çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

Zirve öncesi açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, zirvenin enerji kaynakları açısından zengin bir coğrafyada bulunan Batman’da yapılmasının üniversitenin enerji konusunda yüklendiği misyon ve sorumluluk sonucunda olduğunu ifade etti.

Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi ile yapılan protokolün ardından Batman Üniversitesinin bölgenin enerji üssü olması yönündeki çalışmalarının hem nicelik hem de nitelik bakımından artarak devam edeceğini belirten Rektör Demir, zirveye katılım sağlayacak olan tüm katılımcılara şimdiden teşekkür etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=