Lütfen bekleyin..



Hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar alıcı bekliyor

05 Temmuz 2022, 11:00 - Okunma: 907

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala görücüye çıkarılan kurbanlıklar, değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Bu yıl 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarına getirilen kurbanlıklar görücüye çıkarıldı.

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle büyükbaş hayvanlara talebin az olduğu pazarda en fazla küçükbaş kurbanlıklar alıcı buluyor.

Sabahın erken saatlerinde Batman Canlı Hayvan Pazarı'na getirilen büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 20 bin ila 30 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 2 bin ila 3 bin TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar alıcı bekliyor

Bu sene ekonomideki sıkıntılar nedeniyle satışlarda bir durgunluğun olduğunu, satışların henüz istenilen seviyede olmadığını belirten hayvan satıcıları, dini vecibelerini yerine getirmek için halkın genelde bayrama 1-2 gün kala hayvan almaya geldiğini söyledi.

Hayvan satıcısı ve aynı zamanda Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, İLKHA muhabirine, Kurban Bayramı nedeniyle hayvan borsasında kurbanlıkların dolu olduğunu fakat alıcının çok fazla olmadığını söyledi.

Hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar alıcı bekliyor

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar

“Hayvan fiyatı çok yükseldi”

Alıcı beklediklerini dile getiren Rüzgar, “Bayramın son bir, iki günü canlılık olabilir ama şu anda canlılık yok. Bu fiyattan, ekonomik durumdan kaynaklanmaktadır. Geçen sene bir hayvan bin 200-bin 500 TL arasındayken şu an 2 buçuk, 3 bin TL’dir. Büyükbaşı hayvanların fiyatı çok yükseldi. Büyükbaşlar geçen sene 12-15 bin TL arasındayken şu anda 30-40 bin TL arasında değişiyor.” dedi.

Hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar alıcı bekliyor

Refik Solak

“Hayat şartları zorlaşmış”

Pazarda hayvan talebinin çok az olduğunu vurgulayan hayvan satıcısı Refik Solak ise şunları söyledi:

“Millette genelde para yok. Hayat şartları biraz zorlaşmış. Bundan dolayı millette alım gücü yok. Yem, arpa çok pahalandı. Bu durum hayvanlara da yansıyor. Geçen senenin bin 500 liralık kuzusu şu anda 3 bin liraya tekabül ediyor. Geçen sene bu vakitte en az 50-60 tane kurban satmıştım ama şu anda 10 tane bile satmamışım. Bayramın 3’üncü gününe kadar hayvan pazarı açıktır.”

Hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar alıcı bekliyor

Mehdi Badiç

“Pazar kuruldu ama satış yok”

Bir diğer hayvan satıcısı Mehdi Badiç, “Pazar kuruldu ama satış yok. Hayvanlar çok pahalıdır. Danaya 25-30 bin TL istiyoruz ama alıcı yok. Satışlar çok az durumda. Bayramın birinci veya ikinci günü satışlar olacak.” diye konuştu.

Hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar alıcı bekliyor

Şahin Aydın

“Henüz çok fazla talep yok”

Bir haftadır pazar kurulduğunu ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle satışların henüz istenilen seviyede olmadığını belirten Şahin Aydın, “Küçükbaş hayvanların fiyatı 2 bin 500 ila 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Büyükbaş hayvanlar ise 25-30 bin TL arasında değişiyor. Yalnız bu sene çok fazla bir talep yok. Bu yıl hayvanların masrafı çok fazladır.” ifadelerini kullandı.

Hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar alıcı bekliyor

Kenan Solak

“Hiçbir sene bu sene kadar perişan olmadık”

Hayvan satıcısı Kenan Solak da “Millet çok fazla gelmiyor. İnsanlar tek tük geliyor. İşlerimiz olmuyor. Arpa fiyatı çok yükseldi. Mazot fiyatı hakeza öyle. Bundan dolayı çok perişan durumdayız. Hiçbir sene bu sene kadar perişan olmadık. 3-4 gün bayrama kaldı ama henüz hayvan satışı yapamadım. Geçen sene bu vakitte 15-20 tane hayvan satıyordum.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=