Lütfen bekleyin..



Konya’daki doktorun öldürülmesini protesto eden sağlık çalışanları iş bıraktı

07 Temmuz 2022, 13:00 - Okunma: 4794

Batman’da, Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesini protesto eden sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Sağlık çalışanları tarafından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

Sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanmasını istediklerini ifade eden Yalçın, “Sağlık emekçilerinin can güvenliği artık sağlansın, can korkusu duymadan görevimizi yapmak istiyoruz. Aksi halde sağlık kuruluşlarında hizmet sunmak mümkün olmayacaktır. Hekiminden hemşiresine, teknisyeninden memuruna sağlık çalışanlarının onlarca sorunu bulunuyor. Ancak hiçbiri can güvenliği kadar sağlık kuruluşlarında kol gezen şiddet kadar can yakıcı değil.” dedi.

“İşimizi korkmadan, emniyet içinde yapmak istiyoruz”

Caydırıcı tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Açıkçası 1 milyon 200 bin sağlık emekçisi bu konuda laf değil icraat bekliyor artık. Başka Ekrem Hocalar ölmesin istiyoruz. Başka canlar yanmasın istiyoruz. İşimizi korkmadan, emniyet içinde yapmak istiyoruz. Bu kararlılığımızı siyasi iradeye göstermek içinde bugün, Türkiye genelinde iş bırakıyoruz. Şiddete karşı önleyici ve caydırıcı tedbirlerin bir an önce uygulanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=