Lütfen bekleyin..



Çarşı, pazarlarda bayram bereketi yaşanıyor

07 Temmuz 2022, 19:35 - Okunma: 603

Batman’da bayramlık almak için çoluk çocuk, genç yaşlı ve her kesimden çarşı-pazarı dolduran vatandaşlar bereketli bir hareketlilik yaşatıyor.

Müslümanların dini bayramlarından biri olan Kurban Bayramına sayılı günler kala, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları bayram telaşı sardı. Bayramlık almak için çoluk çocuk ve genç yaşlı çarşı-pazar ile alışveriş merkezlerini dolduran vatandaşlarla çarşıya hareketlilik geldi.

Havaların sıcak olmasına rağmen buna aldırış etmeden Kurban Bayramını mutlu bir şekilde geçirebilmek için çarşı-pazarda alışveriş yapan vatandaşların sevinçleri yüzlerine yansıdı.

Çevre il, ilçe ve köylerden bayram alışverişi için Batman'a gelen vatandaşlar sayesinde şehir merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor. Bu durum ise bayram alışverişi için müşteri bekleyen esnafı sevindiriyor.

Özellikle çarşı merkezi ve Gülistan Caddesi'nde sabaha kadar açık kalan dükkânlar ve kurulan tezgahlar, Kurban Bayramı'nın heyecanını gece saatlerine taşıyor.

İki sene salgın yasaklarından sonra yaşanan hareketlilikten dolayı işlerinin açılmasıyla yüzleri gülen esnaf, sevinçlerini İLKHA mikrofonuna anlattılar.

video

“Temennimiz bu canlılığın bayramdan sonra da devam etmesidir”

Yaşanan yoğunluğun bayramdan sonrada devam etmesini temenni eden giyimci esnafı Habip Ok, “Çok şükür Kurban Bayramı'nın gelişiyle işlerimizin yoğunluğu başladı. Şu anda işlerimizden çok memnunuz, inşallah böyle devam eder. Yaşanan yoğunluk sayesinde inşallah ödemelerimizi yapacağız. Bu da Kurban Bayramının bereketidir. Şu anda herkes bayram ve bayramdan sonra düğünleri için alışveriş yapıyor. Piyasa canlı ve temennimiz bu canlılığın bayramdan sonrada devam etmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Kurban Bayramı bereketiyle geldi”

Kurban Bayramının bereketiyle geldiğini belirten bir diğer esnaf Suphi Şimşek, “Kurban Bayramı bereketiyle geldi. Öyle görünüyor ki işlerimiz yoğun geçecek. İnancımızda bayram bereketi vardır ve bu elhamdülillah işimize yansıdı. İnsanlar yazlık kıyafetleri, ihtiyacına göre alıyorlar. Bayram bereketiyle geldiği için hepimizin yüzü güldü. Umudumuz o ki bayramdan sonrada bunun devam etmesidir.” diye konuştu.

“Bu sene işlerimiz daha iyi”

İki yıllık pandemi sürecinden sonra satışlardan memnun olduklarını ifaden eden ayakkabıcı esnafı Furkan Akyol ise şunları söyledi: “İki sene önce pandemiden dolayı işler kırıktı ve bayram alışverişi yoktu. Bu sene ise işlerimiz daha iyi oldu. Hatta bu sene Ramazan Bayramından bile daha çok yoğunluk var. Satışlardan memnunuz Kurban Bayramı bereketiyle geldi, inşallah bayramdan sonra da böyle devam eder.” (İLKHA)

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=