Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Yasin Börü’nün yerine kurban eti dağıttı

11 Temmuz 2022, 20:16 - Okunma: 1040

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, 2014 yılında kurban eti dağıtırken PKK/HDP’liler tarafından vahşice katledilen şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına Kurban Bayramı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, 6-8 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttıkları esnada PKK/HDP’liler tarafından hunharca katledilen şehid Yasin Börü ve arkadaşları anısına, kentteki ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımında bulundu.

Umut Kervanı Vakfı tarafından daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımına Şahin ile beraber Merkez İlçe Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları Başkanlığı ve il yönetimi katıldı.

Kurban eti dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Şahin, şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının 9 yıl önce Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken hunharca katledildiklerini hatırlattı.

“PKK’nin vahşi çeteleri tarafından katledildiler”

Şahin, “2014 yılının Kurban Bayramı'nda, Diyarbakır sokaklarında 16 yaşındaki Yasin Börü ve birkaç arkadaşı insanlık adına muhtaçlara ve fakirlere kurban eti ulaştırmaya çalışırken PKK’nin vahşi çeteleri tarafından şehid edildiler. Bu gençler ilk başlarda kurtulmak için bir binaya sığındılar ama bu vahşilerin yüreğindeki kin ve nefret sönmediği için bu gençleri binadan aşağıya attılar, sonra taşlarla kafalarını ezdiler. Özellikle 16 yaşındaki şehid Yasin Börü’nin kafasını ezdiler, ondan sonra üzerinden arabayla geçtiler, ondan sonrada cesedini yaktılar.” dedi.

davut-sahin-kurban-eti-dagitimi.jpg

“Annesi şehid Yasin Börü’yü vücudundaki benden tanıyabildi”

Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının misyonunu sürdürmeye devam edeceklerini belirten Şahin, “Maalesef annesi şehid Yasin Börü’yü vücudundaki bir işaretten ancak tanıyabildi. HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı, Kadın Kolları Teşkilatı, Gençlik Kolları ve Merkez İlçe teşkilatı olarak şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının bu insani ve yardımsever misyonunu sürdürme adına bugün Batman sokaklarında kurban eti dağıttık. Böylece şehid Yasin ve arkadaşlarının yardımsever misyonunun sürdürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Kürt halkı şunu bilmeli ki; gençliğimiz, gençlerimiz ve evlatlarımız rablerini tanırlarsa, peygamberlerini tanırlarsa, İslam’ı iyi okur ve tanırlarsa şehid Yasin ve arkadaşları gibi örnek ve yardımsever bir gençlik olarak yetişecekler.” ifadelerini kullandı.

“Kürt halkı Müslümandır”

Konuşmasının sonunda Müslüman Kürt halkına seslenen Şahin şunları söyledi:

“Bunun aksine gençlerimiz rablerinden, İslam’dan, İslami ahlaktan ve İslami yaşantıdan uzaklaşırlarsa şehid Yasin ve arkadaşlarını şehid eden bu çeteler gibi vahşi birer yaratık haline dönüşeceklerdir. Biz Kürt halkı Müslüman bir halkız. Gençlerimizin, evlatlarımızın, çocuklarımızın İslami ahlakla yetişmeleri ve büyümeleri lazım ki şehid Yasin ve arkadaşları gibi örnek olsunlar, bayramlarından feragat edebilecek seviyeye yükselsinler. Tekrardan şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik ediyor, katillerini de nefretle telin ve lanetliyoruz. Kürt halkının bu olayı iyi ve doğru okuması lazım çünkü Kürt halkı Müslümandır. Aksi takdirde Allah muhafaza bu gençlerimizi bu çetelere kurban vermeye devam edeceğiz.” (İLKHA)

huda-par-kurban-eti-dagitimi.jpg

huda-par-kurban-eti-dagitimi-001.jpg

yasin-boru-adina-kurban-eti-dagitimi.jpg

huda-par-kurban-eti-dagitimi-002.jpg

huda-par-kurban-eti-dagitimi-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=